De romantische komedie: een saaie relatie is bijzonder normaal

De Vlaamse Stephanie Coorevits was het helemaal zat dat het in boeken, liedjes en tijdschriften alleen maar gaat over soulmates, de prins(es) op het witte paard en de zoektocht naar die éne die je leven compleet maakt. Hoog tijd voor een reality check. Haar ervaring is dat we allemaal gewoon mensen zijn en in onze alledaagse liefde ruziën over wie de meeste plaats in bed inneemt of over wiens beurt het is om te dweilen.

Ze beschrijft met milde ironie en spitse zelfrelativering hoe het er volgens haar écht aan toegaat in een relatie. Met ‘De romantische komedie’ wil ze een soort troostende handleiding brengen voor mensen die het beu zijn om te streven naar onhaalbare idealen en die hun ‘saaie normaalheid’ helemaal willen omarmen.

Een vervelende schoonmoeder, ruzie over het vuilnis buitenzetten of een meningsverschil over een nieuwe kleur behangpapier: in de realiteit is een langdurige relatie vaak minder romantisch dan Hollywoodfilms uitstralen. De auteur heeft het over échte relaties, met die van haarzelf als inspiratiebron en wat er bij komt kijken als de eerste fladderende vlinders zijn gaan liggen.

Lees ook:Schoonmoeder: dot of draak?
Lees ook:Simone Kleinsma gewildste schoonmoeder van NL, Heleen van Royen juist niet
Lees ook:De jongens tegen de meisjes: wie zet het snelst een IKEA-meubel in elkaar?
Lees ook:Echte(lijke) ruzies versus digitale discussies
Lees ook:Mannen zeggen het niet. Ze tonen hun liefde.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>