Hoe je je vakantiegevoel kunt rekken

Alsof u dat niet zou weten. Waarschijnlijk bent u ook net terug van vakantie en moet u uw best doen weer in het ‘gewone leven van alledag’ te komen.

Maar interessant is dat reizen met gezelschap mensen nog blijer maakt dan wanneer ze alleen op stap gaan…..

Dat blijkt uit een enquête van magazine Live Happy.Waarbij aangetekend dient te worden dat Amerikanen a. veel minder vrije dagen hebben dan wij hier in West Europa en b. de meesten van hen vaak niet eens hun eigen staat uitkomen, laat staan het land verlaten.

Door op andere plekken te zijn ontdekken we ook andere dingen in onszelf. Reizen doet ons fysiek goed omdat we veel nieuws ontdekken, waardoor er meer gelopen wordt (tenzij je alleen plat aan het strand gaat natuurlijk), en het brengt ons ook meteen in de beroemde vakantiestemming.

En dat laatste betekent eens en vooral: minder stress. Bovendien worden onze hersenen op scherp gezet, omdat we niet kunnen leven zoals de rest van het jaar. Andere omstandigheden, andere gebruiken, andere taal, andere mensen (en soms ook andere liefde) houden ons alert.

Daarbij is het leuk te melden dat het bekijken van foto’s of het vertellen over de vakantie bijna hetzelfde effect heeft op ons lichaam als de tijd zelf.

Professor Jeroen Nawijn publiceerde een studie waaruit naar voren komt dat de positieve effecten van een vakantie weliswaar van korte duur zijn, maar dat die opnieuw kunnen worden oproepen door de herinneringen op te halen.

Kinderen die minstens 1x per jaar buiten gaan kamperen, doen het beter op school en zijn over het algemeen gelukkiger en gezonder, volgens hun ouders. Mark Koep, oprichter van campgroundviews.com verklaart het als volgt: “Kamperen is één van de laatste vluchtwegen naar totale vrijheid, voor de moderne mens.”

Een intercontinentale trip maakt mensen creatiever. Al moet je het ook niet te bont maken, want een recente studie bij ontwerpers onthulde dat zij die in te veel verschillende landen gewerkt hadden, juist oppervlakkiger waren en niet alle creatieve voordelen van hun reizen konden benutten.

Lees ook:We gaan nog altijd het liefst saampjes met geliefde op reis
Lees ook:Alleen reizen draagt bij aan je sex-appeal!
Lees ook:Oudere mannen zijn geiler op vakantie met veel oog voor andere vrouwen
Lees ook:Teveel reizen maakt juist wereldvreemd
Lees ook:Vakantieleed

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>