Oude en zieke homo’s vanwege de zorg opnieuw ‘de kast in’

PinkRollatorOudere en/of zieke homomannen en lesbische vrouwen hebben het gevoel dat ze anno 2016 weer terug de kast in moeten. De reguliere thuiszorg is intolerant tegen de roze cliënt en daardoor durven zij vaak niet meer voor hun seksuele geaardheid uit te komen.

Dat meldt homobelangenorganisatie COC.

“Mensen moeten thuis het gevoel hebben dat ze over alles kunnen praten, thuis is namelijk voor veel ouderen de enige veilige plek. Maar soms durven deze mensen niet over hun verleden te vertellen, omdat ze bang zijn dat er verkeerd op gereageerd wordt”, aldus woordvoerster Manon Linschoten,

Niet in alle milieus en op alle plekken zijn holebi’s even gemakkelijk geaccepteerd, zoals blijkt. Gay Care is een alternatief voor homoseksuele ouderen. De 67-jarige Tom Snelders schakelde bewust over naar deze zorg organisatie, vertelt hij bij het RTL Nieuws. Het ouder worden was toch pijnlijk eenzamer dan hij gedacht had.

“De mensen die nu bij mij over de vloer komen, snappen in ieder geval waar ik over wil praten en hoe mijn leven eruit zag. Vaak zijn mijn verzorgers zelf ook homoseksueel.Ik wil niet meer hoeven te verbergen wie ik ben.”

Jammer dat deze zorg voor onze ‘pink oldies’ nog niet op plekken op de Nederlandse Bijbelgordel of in islamitische wijken zijn. Het is immers de generatie die heel hard hebben gestreden voor de homovriendelijkheid, waar Nederland zo bekend om is.

Lees ook:Kindermishandeling: niet wegkijken!
Lees ook:Facebook-generatie heeft meer last van eenzaamheid dan de ouderen
Lees ook:Huiselijk geweld bij voormalig uitgezonden militairen
Lees ook:‘Héél weinig mensen durven vragen wat seks betekent voor hun partner’
Lees ook:Crime passionel kost 5 mensenlevens

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>