Utrecht heeft homofiele en lesbische stoplichten

verkeerslichtenIn de stad Utrecht staan vanaf volgende week 3 stoplichten met figuren van hetzelfde geslacht. De gemeente Utrecht heeft ook al een regenboog-zebrapad in de Lange Viestraat.

Ze staan symbool voor gelijke rechten voor homo’s en lesbiennes.

De domstad wil hiermee laten zien dat lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders welkom zijn. De Oostenrijkse hoofdstad Wenen had vorig jaar de primeur van de m/m- en v/v- lichten tijdens het Eurovisie Songfestival in mei.

GroenLinks kwam met vorig jaar met het idee en het college van B en W is er blij mee: “Gezien het belang dat wij hechten aan mensenrechten en diversiteit vinden wij in dit specifieke geval dit voorstel passend bij het karakter van de stad”, aldus het stadsbestuur.

Dinsdag wordt het eerste stoplicht onthuld. Dat staat op de kruising van de Knipstraat en de Daalsesingel. Dat is tegenover de nieuwe Paardeveldbrug.

 

Lees ook:Biseksuelen blijven lang in de kast(en)
Lees ook:Kun je horen of iemand homo is?
Lees ook:Het is weer ‘bon ton’ om de grote stad te verlaten
Lees ook:Zoenende vrouwen op straat OK, zoenende mannen nou NEE
Lees ook:Een partner die je van ver haalt is lekker. En goed voor het nageslacht!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>