We zoenen wel met die vage bekende, maar willen het liever niet

Een begroeting of een afscheid: het kan voor gênante situaties zorgen. Heel snel moet je beslissen: geef je die vage bekende een hand, een schouderklopje, een kus op de wang of een omhelzing.

Niet zelden loopt het uit op een ongemakkelijke taferelen. Hoofden die tegen elkaar stoten, armen die ineens blokkeren of nog erger: toch maar zoenen, terwijl je het niet wilt.

Mannen hebben over het algemeen minder problemen met aanrakingen van onbekenden, terwijl vrouwen dan weer toleranter zijn voor fysiek contact met vrienden.

Dat blijkt uit onderzoek van de Oxford University en de Finse Aalto University onder ruim 1300 mensen uit Engeland, Finland, Frankrijk, Italië en Rusland.

De belangrijkste conclusie is dat een handdruk nog steeds de voorkeur heeft. Geëxperimenteer met de diverse aantallen kussen op de wang (2x, 3x, soms zelfs 4x) wordt als irritant beschouwd.

Als het over aanrakingen met vreemden gaat, vinden vrouwen het alleen acceptabel als hun handen worden aangeraakt. Mannen zijn toleranter en hebben er zelfs geen moeite mee als hun geslachtsorgaan door een vreemde vrouw wordt aangeraakt. Ze zijn echter niet zo happig op fysiek contact met andere mannen.

Veel hangt af van de soort en intensiteit van de relatie met de persoon in kwestie. Een aanraking van een volstrekte vreemde is iets totaal anders als dezelfde aanraking van een vriend(in), en al helemaal natuurlijk als dat de partner is.

De resultaten van het onderzoek worden weergegeven in onderstaande tabel. Een zwarte kleur op het lichaam geeft aan dat die zone totaal taboe is. Verder gaan de kleurschakeringen van geel (geen problemen mee) via oranje naar donkerrood (onaangenaam).

Lees ook:Kunnen een man en een vrouw ook ‘gewoon’ vrienden zijn? V
Lees ook:Niet een tekort aan seks, maar juist aan intimiteit werkt affaires in de hand
Lees ook:Eeuwelinge zoekt echtgenoot
Lees ook:Mannen durven meer na een schouderklopje van een vrouw
Lees ook:Een knuffel op doktersadvies

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>