Vergrendel je liefde met een hangslot in het Amstelpark

Een liefdesslotje ophangen voor je moeder kan dit jaar op Moederdag 10 mei in het Amstelpark. Maar ook voor je vriend, vriendin voor wie je ‘eeuwige liefde’ voelt.

Om 12.00 uur onthult kunstenaar Annemarieke Weber een nieuw liefdesmonument in Zuid: het éérste Ik-ook-van-jou-Vindhek van Nederland.

Parijs heeft de wereldberoemde ‘Pont des Arts’ waar mensen dagelijks hun liefdesslotjes ophangen. Ook in Amsterdam hangen mensen ze spontaan aan monumentale bruggen zoals de Magere Brug, de brug over de Groenburgwal (18e eeuw) of de sierlijke Iepenbrug uit 1869 in het Vondelpark.

In het Amstelpark mag het nu officieel.

“Iedereen kan zijn liefde bevestigen met een liefdesslotje in het rode gaas van het kunstwerk. Sluit je het slot en gooi je het sleuteltje symbolisch weg, dan zal je liefde eeuwig duren”, aldus kunstenares Weber.

Het Amstelpark krijgt zo een speciale plek voor een romantische afspraak of een moment van herdenking. Op het bankje rondom het hek kun je samen zitten en een selfie maken, toasten of herinneringen ophalen.

Ook de gasten zullen tijdens de onthulling de eerste liefdesslotjes ophangen voor hun eigen moeder of geliefde. En zeker op Moederdag komen van zulke mooie ontmoetingen natuurlijk ook weer nieuwe moeders en vaders.’

Het liefdeshek is te vinden in het Amstelpark, Amsterdam, bij de ingang van de Europaboulevard, tegenover het Midgetgolf.

Lees ook:Kees Kroese sloopt Amsterdamse ‘liefdessloten’ van brug
Lees ook:‘Operatie Selfie’ moet liefdessloten van Parijse bruggen vervangen
Lees ook:Parijse Pont des Artes buiten gebruik door vele liefdessloten
Lees ook:Selfies zijn dodelijker dan haaien
Lees ook:De ‘divorce-selfie’ voor het wereldkundig maken van …. jawel: jullie scheiding

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>