Geen seks, geen zoenen en geen handenschudden in Liberia vanwege Ebola

De Liberiaanse minister van Volksgezondheid roept op om voorlopig te stoppen met seks, zoenen en het schudden van handen.

Kortom: het uitwisselen van lichaamssappen moet zoveel mogelijk voorkomen worden, want zo wordt het dodelijke ebolavirus verspreid.

Artsen Zonder Grenzen spreekt inmiddels van een ‘ongekend grote uitbraak’.

Alleen al in Guinee zijn er zeker 70 mensen overleden aan het virus, dat zich inmiddels ook heeft verspreid naar buurland Liberia. Autoriteiten van dat land melden al zeven verdachte gevallen, waaronder 4 doden.

Een BBC-journalist is op het moment in de hoofdstad en zegt dat bewoners zich steeds meer zorgen maken om het besmettelijke virus. In supermarkten dragen werknemers uit voorzorg allemaal al handschoenen.

De ziekte kent 5 varianten. In Guinee is een uitbraak van de dodelijkste variant. 9 van de 10 patiënten overlijdt daaraan.

Het veroorzaakt in no time hoge koorts en interne bloedingen en leidt in het merendeel van de gevallen tot de dood, vaak al binnen enkele dagen.

Lees ook:Nat zoenen versterkt het immuunsysteem (ook van jullie toekomstige baby!)
Lees ook:Nederlanders gaan het vaakste naar liefdesstad Parijs
Lees ook:‘Nakomertjes’: een uitstervend fenomeen
Lees ook:Current Obsession: Hotte Boys Wachten Op De Tram (in De Pijp)
Lees ook:Man plakt stad vol met pikante kiekjes van zijn overspelige ex

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>