Koortslip-epidemie: stop met iedereen te zoenen!

NietZoenenZelf heb ik al jaren een zoen-boycot ingevoerd en de jongste uitbraak van een epidemie van koortslippen maakt dit ook legitiem.

Dit komt vooral door al het gezoen en geknuffel dat er tijdens de jaarwisseling is geweest…….

Het aantal mensen met herpes simplex lijkt in januari epidemiologische vormen aan te nemen. Dit meldt het bedrijf Goodlite.

De 3 goedbedoelde zoenen op de wang, als onderdeel van de traditionele nieuwjaarswensen van familie, vrienden en collega’s lijkt de oorzaak te zijn van de verspreiding van het zeer besmettelijke herpesvirus.

Een koortslip is een relatief onschuldige huidaandoening waarbij er pijnlijke met vocht gevulde blaasjes ontstaan op de lippen. Een koortslip kan gepaard gaan met symptomen van algehele malaise, moeheid, prikkelbaarheid en koorts. Voor een baby is een koortslipbesmetting wel gevaarlijk en kan zelfs dodelijk zijn.

Voel je een koortslip opkomen dan kan je snel twee dingen doen: ijsblokjes of zinkzalf gebruiken.

Lees ook:Zoen-alert: babies kunnen dood gaan aan een herpes-infectie
Lees ook:Mannen houden niet van make-up. Oh nee?
Lees ook:Current Obsession: vette lippen in #KylieJennerChallenge
Lees ook:Heb geen seks met vrouwen in het rood: ze willen alleen maar zwanger worden!
Lees ook:Mannen met werkstress hebben ook nog eens weinig pret in bed

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Koortslip-epidemie: stop met iedereen te zoenen!

 1. Koortslipje

  Grappig, las op een andere website het volledige persbericht over dit item. Dat persbericht biedt een breder spectrum aan oplossingen de door blog.nl aangedragen ijsblokjes en zinkzalf. Kennelijk heeft de auteur zelf geen ervaring met een koortslip want die zou moeten weten dat ijsblokjes geen soelaas biedt en niemand zin heeft om met zinkzalf op zijn lip over straat te lopen. Weet je wel hoe dat er uitziet?
  Toevallig heb ik zelf zo’n lichttherapielamp thuis liggen. En ik moet zeggen, een wonderbaarlijk ding. Tinteling, lampje er op, in de ochtend en avond, en klaar is klara.
  En het werkt.
  En bij ijsblokjes en zinkzalf krijg je geen half jaar tevredenheidsgarantie. virulite.nl

  Dat lampje verdient best wel wat meer aandacht. Zeer maatschappelijke, duurzame, zonder bijwerkingen, niet-medicinale oplossing tegen koortslip. En dit mag ook gezien de klinische studies.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>