Zo zie je dat iemand liegt per sms, what’s app of chat

smsen‘Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel’. Dat is het spreekwoord.

Maar de digitale leugen is juist helemaal niet zo snel. Leugenaars zijn langzamer bij sms’en what’s appen en chatten dan eerlijke mensen…….

Amerikaanse onderzoekers aan de Brigham Young University ontdekten hoe je zonder persoonlijk contact toch kunt ontdekken wanneer je gesprekspartner aan het liegen is.

Na experimenten met 100 studenten ontdekten ze dat er een manier is om een leugen via een digitale boodschap te ontdekken.

De studenten moesten elkaar vragen stellen via een computerprogramma dat speciaal voor de studie gecreëerd werd. Ze kregen de opdracht de helft van de van de antwoorden te liegen en de helft de waarheid te melden.

Degenen die een leugen vertelden waren langer bezig om deze boodschap samen te stellen, gemiddeld 10% meer tijd.

Onderzoeker Tom Meservy zegt dat wanneer iemand niet meteen antwoordt, je deze persoon niet onmiddellijk een leugenaar moet noemen. “Dit onderzoek legt enkel patronen bloot waar mensen tips uit kunnen halen om leugenaars te detecteren. De gemiddelde mens kan tijdens een persoonlijk gesprek slechts de helft van de tijd een leugen eruit halen. Het doel van de studie was om instrumenten voor de Amerikaanse veiligheidsdiensten te ontwikkelen. Maar de resultaten kunnen ook handig zijn in het dagelijkse leven, zoals online dating en de screening van sollicitanten.”

Lees ook:Wenkbrauwen verraden de waarheid of de leugen
Lees ook:Mannen, vrouwen en liegen. De verhouding is 3 : 1
Lees ook:Weten of hij liegt?
Lees ook:De taal van de leugenaar: zo ontmasker je hem / haar
Lees ook:In je studentenleven mag je de liefde en seks flink uitproberen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>