95 van de 100 vrouwen op hakken, kunnen er niet mee uit de voeten

Vrouwen weten hoe moeilijk het is om op hoge hakken te lopen, maar toch dragen ze ze, omdat ze zichzelf er sexy op vinden of voelen.

Volgens dansinstructeur Victor Chu is er echter niets minder sexy dan een vrouw die haar pijn verbijt terwijl ze op hakken tracht te navigeren, maar daar duidelijk niet mee uit de voeten kan………

“95% van de vrouwen weet dan ook niet hoe je op stiletto’s bewegen moet”,beweert hij.

Chu heeft een oplossing voor het probleem. Hij doceert de door hem zelf ontwikkelde cursus ‘How to Walk in High Heels in New York City’ in zijn dansstudio.

Voor €50,- kunnen vrouwen (en mannen) in 1 uur tijd leren hoe het wel moet. Chu geeft les in groepen en doceert ook hoe je op hakken te begeven op moeilijk terrein, zoals zand, modder en grasvelden.

Chu benadrukt dat de vrouwen fit moeten zijn om stabiel te blijven en dat ze thuis flink moeten oefenen voordat ze zich op straat begeven. Hij waarschuwt ook dat een hakken van boven de 7,5 centimeter uiterst gevaarlijk zijn.

Het klinkt misschien vreemd dat Chu, een man die toegeeft zelf nog nooit hakken te hebben gedragen, zich als expert ter zake voordoet. Maar hij denkt dat zijn ervaring als schoenenontwerper en fitnessinstructeur hem de geknipte man voor de cursus maakt.

Overigens zijn mannen zowel de uitvinders als de oorspronkelijke dragers van hoge hakken. Ze waren uiterst onpraktisch in het Europa van de zeventiende eeuw, maar dat was nou net een deel van de charme. Met onpraktische schoenen toonde men als rijk man aan dat men niet op het veld hoefde te werken en niet ver of vaak hoefde te lopen.

Will Torres, gezondheids- en fitnessexpert, waarschuwt voor de gevolgen van het overmatig lopen op hoge hakken. Wie teveel druk op de bal van de voet uitoefent, kan na verloop van tijd haar ruggengraat en/of zijn -wervels beschadigen.

Lees ook:Op hakken lopen is goed voor je seksleven, maar dan moet je het wel goed doen
Lees ook:Vrouwen willen best pijn lijden om er sexy bij te lopen
Lees ook:Mannen vallen voor vrouwen die mooi op hoge hakken lopen
Lees ook:Hoe hoger ‘s vrouws hakken, des te behulpzamer is de man
Lees ook:50+ vrouwen blijven seksueel actief en attractief op hoge hakken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>