Wat je gedrag op Facebook zegt over je liefdesleven

Christopher Carpenter bestudeert de menselijke interacties op Facebook, omdat sociaal netwerksites een uniek venster zijn op het leven van mensen.

“We kunnen ze niet een hele dag achtervolgen met een camera. Dankzij Facebook kunnen we gedeeltelijk zien waarmee ze bezig zijn……..”

De wetenschapper van de Cornell University in de staat New York bestudeerde 276 gebruikers van sociaalnetwerksites.

Hij vond uit dat hoe meer relaties iemand achter de rug heeft, hoe meer interesses deze persoon aangeeeft op zijn of haar Facebookprofiel. Als mensen een nieuwe geliefde leren kennen, nemen ze namelijk de interesses en gedragingen over van hun partner. Het verlangen om samen te groeien is de voornaamste motivatie waarom mensen interesses delen.

Als je een relatie verbreekt, zie je die ex misschien niet meer. Maar de interesses die je dankzij een nieuwe geliefde ontwikkelde, neem je mee naar een nieuwe relatie. Dankzij Facebook kunnen we op een unieke manier bestuderen in welke mate je elementen van een vorige naar een nieuwe relatie meeneemt.”

Daarnaast blijkt dat mensen die vaker ‘plakkerige’ foto’s met hun partners op Facebook posten en die regelmatig hun partner vermelden in hun statusupdate een intiemere band hebben met hun geliefde.

Lees ook:Eros & Thymos
Lees ook:Samen series kijken is goed voor de relatie
Lees ook:Zweeds/Singaporees internetstel ontmoet elkaar na 2 jaar
Lees ook:Wat kleffe Facebook-berichten over je relatie zeggen
Lees ook:Vrouwen maken verkering netter uit dan mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>