Flink tongzoenen tegen tandplak!

Helaas is er nog weleens wat spraakverwarring over geilheid, verliefdheid, liefde, trouw en genegenheid.

Bij verliefdheid komt er een stroom aan hormonen op gang: van dopamine, adrenaline etc..

Die werken ongeveer net zo sterk als drugs.

Langer bij elkaar zijn en partners die zich veilig voelen bij elkaar maken meer aan van oxytocine, waardoor ze zich meer verbonden voelen met elkaar en wat niet voor niets ook wel ‘knuffelhormoon’ genoemd wordt………

Een kleine knuffel doet al wonderen. De verbonden liefde blijkt goed voor vele dingen zo blijkt uit diverse onderzoeken.

Spanningen verminderen? Geef een knuffel! Aldus een onderzoeker van het Medical University of Vianna eerder deze week tijdens de Nationale Knuffeldag in Oostenrijk.

Elkaar liefdevol aanraken zorgt niet alleen voor het verminderen van stress, maar ook voor een lagere bloeddruk. Dit moet je dan wel doen met mensen bij wie het goed voelt: een knuffel tegen je zin in geeft het omgekeerde effect.

Relatietherapeut David Klow noemt het de perfecte non-verbale wijze om je partner te zeggen dat je hem of haar begrijpt. Dit verbetert de band en het veiligheidsgevoel in de relatie.

Door mannen vaak gehaat, maar wel belangrijk: samen praten. Ook dat zorgt voor een hechtere verbintenis en een verlaging van de bloeddruk, meldde de BBC onlangs.

En tenslotte, jawel: zoenen. Tijdens tongzoenen produceert je mond saliva en dat helpt tegen tandplak en ondertussen heb je ook elkaars tanden gepoetst.

Maar heren, pas op: aan de hand van DNA-onderzoek bent u altijd te traceren na french kissing!

Lees ook:Dronken van verliefdheid? Dat klopt!
Lees ook:7 manieren waarop de liefde je hersenen vervormt
Lees ook:Verliefde stellen naakt in vacuüm gezogen zak t.b.v. condoomreclame
Lees ook:Liefde vermindert pijn aanzienlijk
Lees ook:Hoe verliefdheid liefde wordt. Of niet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>