Brabanders krijgen de meeste valentijnskaarten, Friezen de minste

Bijna de helft van de Nederlanders laat Valentijnsdag niet aan zich voorbij gaan.

Een kaart versturen is daarbij de meest populaire activiteit.

Opvallend is dat vooral flirts het dit jaar goed doen per digitale en landpost…….

Zo blijkt uit onderzoek van online wenskaartenservice Greetz.nl.

“Op basis van de kaarten die de afgelopen weken al zijn klaargezet, voorspellen we dat er dit jaar nog meer verstuurd gaan worden dan vorig jaar. We verwachten een groei van 30% ten opzichte van 2011”, aldus Johan van Vulpen, oprichter en directeur van Greetz.

“Met Valentijnsdag willen mensen extra indruk maken op hun grote liefde, want je krijgt tenslotte maar 1 kans om je Valentijn te veroveren,” vertelt Van Vulpen. Een aantal kaarten springt eruit. “We zien dat de kaarten in de categorie ‘flirts’ dit jaar veel meer verkocht worden. Begrijpelijk, de meeste romances beginnen immers zo.”

Vooral Brabanders moeten hun brievenbus in de gaten houden. Op basis van de cijfers krijgen zij de meeste kaartjes toegestuurd. Direct gevolgd door Utrecht. De provincies Zuid-Holland en Zeeland delen de derde plaats. Hekkensluiter is Friesland .

Opvallend is dat er dit jaar de laatste dagen veel meer worden gemaakt dan in 2011. Met name speciale fotokaarten zijn erg populair. Vorig jaar bleek dat ruim de helft van de Nederlanders Valentijnsdag weleens vergat.

Vooral mannen moesten toen op deze dag geattendeerd worden door hun vrouwen. Dit jaar lijken meer mensen zich dus net op tijd de speciale betekenis van 14 februari te herinneren.

Lees ook:Valentijn
Lees ook:Als het aan mannen had gelegen was de kerstkaart al dood geweest
Lees ook:14 februari: mannen willen seks, vrouwen intieme romantiek
Lees ook:Mannen verwachten op Valentijnsdag meer romantiek dan vrouwen
Lees ook:Valentijnsdag is weer van de vrijgezellen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>