Naakte zwarte vrouw met dito blanke man kan nog steeds niet in Zuid-Afrika

Ik heb het even moeten opzoeken, maar het was toch alweer in 1990 dat Nelson Mandela na jaren in de gevangenis gezeten te hebben vanwege de strijd tegen ‘Apartheid’, werd vrijgelaten van Robbeneiland.

Anno 2012 levert nevenstaande foto nog steeds deining op in Zuid-Afrika…..

De naaktheid op de poster van de jongerenafdeling DOSA, wordt notabene nog verstopt achter een tekstvak met de tekst ‘In ONZE toekomst hoef je niet 2x te kijken.’ Anders gezegd: dat deze 2 mensen elkaar liefhebben, hoeft niemand te verbazen.

Op Facebook regent het reacties. De overwegend conservatieve Zuid-Afrikanen, wit én zwart, nemen aanstoot aan de naaktheid. Een vrouw vraagt zich af hoe ze het bloot en wat de mensen op de poster doen moet uitleggen aan haar kinderen. “Veel te seksueel”, valt een ander haar bij. “Waarom houden ze niet gewoon, met kleren aan, elkaars handen vast?”

Naast de (beperkte hoeveelheid) blote huid gaat het natuurlijk om het feit dat het hier 2 verschillende kleuren vel betreft. Dat roept eveneens felle reacties op. “Dit is nep; zo’n stel zul je nooit tegenkomen in Kaapstad. Zorg er eerst voor dat de zwarte bevolking dezelfde levensstandaard heeft en kom dan met dit soort posters.”

Voorzitter van DOSA Makashule Gana zegt dat de jongerenafdeling streeft naar een niet-raciale samenleving waarin niemand meer van dit soort beelden opkijkt. Het is volgens hem de bedoeling dat er discussie ontstaat. De affiche, de eerste van een serie, gaat volgens hem niet over seks en is zeker geen porno. “Als iemand dat ziet in deze afbeelding, dan heeft diegene nog nooit seks gehad.”

Lees ook:Dan Karaty & Fedja van Huêt bloot op niet geheel originele poster
Lees ook:Ook Kate sliep met foto’s van Prins William boven haar tienerbedje
Lees ook:Met Kerst komt Jezus als homo uit de kast
Lees ook:Bushokje discrimineert mannen
Lees ook:Amerikaanse ouders vinden seks in media erger dan geweld

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Naakte zwarte vrouw met dito blanke man kan nog steeds niet in Zuid-Afrika

  1. Pingback: Meer interraciale huwelijken in de VS, maar ook meer interraciale scheidingen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>