Je jeugdliefde van zo lang geleden via het internet ‘terugvinden’

We schreven er hier op relatie.blog al vaker over: niets maakt zoveel indruk op een mens als zijn of haar eerste grote (jeugd-)liefde in het leven.

Nog nooit was het zo gemakkelijk om hem of haar terug te vinden. Google wat in de rondte en voor je het weet heb je weer contact.

Het heet niet voor niets ‘een oude vlam’ en ‘oude liefde roest niet’, want er zijn heel wat gevalletjes van mensen die opnieuw slappe knieën kregen van elkaar.

Of dat wel of niet goed uitkam in hun levens. Zo ook Yontie Helders & Michael Kroonbergs…………

Zij tekenden hun ervaringen op in het boek ‘Hadden we het daar maar bij gelaten’ dat vandaag verschijnt.

Yontie: “Hey Michael, gisteren geweldig optreden van Steve Miller gezien. Moest even aan je denken. Hoe gaat het na 40 jaar?”

Michael: “Hallo Yontie, wat leuk om van je te horen. Hoe het na 40 jaar gaat? Het leven is net iets anders gelopen dan gedacht, maar bij wie niet? Groet, Michael”

Het begon allemaal met een optreden van Steve Miller. Yontie Helders, een trouwe fan, ziet tot haar verbazing niemand van vroeger in de zaal. En dat terwijl haar halve school, ‘De Werkplaats’ in Bilthoven, vroeger gek was op zijn muziek. Waar is iedereen? En wat zou er sinds de jaren ’70 van ze zijn geworden?

Op een zondagmiddag tikt ze op Facebook de namen in van het oude vriendenclubje. De enige die ze tegenkomt is Michael Kroonbergs. Ze stuurt hem een mail. Zijn antwoord komt binnen 10 minuten.

In de weken die volgen, hebben ze een intense mailwisseling. Ze kijken terug op hun jeugd, op hun school, op hun oude vrienden. Maar ze spreken ook over hoe het leven verder ging, over hun liefdes, hun kinderen, werk en gevoelens.

Als ze elkaar uiteindelijk zien in een café in Utrecht, omhelzen ze elkaar en pakken ze de draad op alsof ze elkaar gisteren voor het laatst zagen. Alsof er geen 40 jaar tussen heeft gezeten. Een week later zien zij elkaar weer. En daarna weer. 2 mensen in de war.
De rollercoaster is een feit, daar helpt geen moedertje lief aan. Wat nu? En hoe vertellen ze het hun partner? En niet te vergeten hun kinderen?

Yontie Helders is docent Frans op een middelbare school en Michael Kroonbergs is journalist. ’Hadden we het daar maar bij gelaten’ is het authentieke en openhartige verhaal van twee 50′ers die niet op zoek waren en elkaar toch (her)vonden.

Yontie Helders & Michael Kroonbergs, ‘Hadden we het daar maar bij gelaten’, ISBN 978 94 600 3367 4, € 14,95

Lees ook:Je eerste echte onvergetelijke liefde: ‘The Best Of Me’
Lees ook:Vrouwen zijn het gelukkigst op hun 38ste, mannen op hun 40ste
Lees ook:Na 50 jaar eindelijk de scheiding te boven om dan opnieuw….
Lees ook:Die jeugdliefde blijft ons altijd trekken
Lees ook:Ook op zoek naar je oude vlam?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Je jeugdliefde van zo lang geleden via het internet ‘terugvinden’

  1. Pingback: Die jeugdliefde blijft ons altijd trekken | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>