De Valentijnsgift: klein, maar fijn

Valentijnsdag: over ruim 2 weken al.

De dag waarop je je (geheime) liefde verrast met een handgeschreven kaartje, een doos luxe zoetigheid of een ander persoonlijk cadeau.

De etalages van chocolatiers, parfumerieën en bloemisten hangen inmiddels al weer vol met hartjes om ons attent te maken op de 14e februari……….

Maar van alle nationaliteiten hebben wij Nederlanders het minst op met Valentijnsdag.

Slechts een kwart koopt iets voor deze dag en zelfs 90% vindt het allemaal veel te commercieel, blijkt uit onderzoek van Ipsos in opdracht van PayPal.

In totaal werkten 7000 volwassenen (1000 per land) uit Australië, Canada, Mexico, Italië, Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten mee aan dit onderzoek.

Nederlanders houden het meestal eenvoudig als ze al iets kopen voor de ‘liefdesdag’. De Valentijnskaart is het meest populair (57%), gevolgd door bloemen (46%). In de meeste gevallen wordt niet meer dan €50,- besteed.

Ik vind dat wij als Ollanders het best goed begrepen hebben: juist een lieve, kleine attentie doet het em op zo’n dag. Hoe persoonlijker, hoe beter. En een geheime of prille liefde schrik je alleen maar af met het geven van een groot cadeau.

Lees ook:Mannen verwachten op Valentijnsdag meer romantiek dan vrouwen
Lees ook:Nederlandse Cupido is een zuinigerd
Lees ook:Mannen ‘horen’ nog altijd het initiatief te nemen in de liefde (vinden ze)
Lees ook:Valentijnsdag: vrouwen willen romantiek, mannen willen seks
Lees ook:Valentijn

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>