Bierbiechten

Misschien ben je er wel eens schuldig aan geweest, misschien ben je wel eens de ‘gelukkige’ ontvanger geweest van een bierbiecht, hoe dan ook…iedereen weet wat een bierbiecht is toch?

Dat zijn door alcohol aangetaste hersenen die de sociale remming compleet wegneemt en de mond van de bierbichter onredelijke, hopeloze, genante teksten laat uitspugen, al dan niet in persoon, per sms of email.¬†Zoals:Een sms’je midden in de nacht: ik mis je GVD nog steeds! (wat moet je daar mee?)

Of een email: “ik heb altijd van je gehouden weet je en ik zal echt beter mijn best gaan doen en ik hoop dat je me gelooft en die hoer waar ik toen mee omging was alleen op vriendschappelijke basis, we pratne alleen maar ech waa!” (ok, dus nu neem je hem weer terug en alles is vergeven en vergeten?)

Of recht in je gezicht in de kroeg: “Waarom heb zje me verlaten slul! Waarom ben je naar die ssslet gegaan man! Ik deed allezz voor je, ik ben er nog steesziek van! Ik doe wel stoer ja, maavan binne ga ik doooooooooooooooood!!!! Lulllllllll!!!!!!!!!!!!”

En ja, de bierbiechter weet de volgende dag vaak niet eens meer wat er precies is gebeurd of wat er precies is gezegd. En mocht er een lichtje gaan branden, dan zal de schaamte toenemen. Met rode koontjes en hete oortjes denk je terug aan je emotionele uitspatting. Daar gaan al die weken en maanden van stoer doen en net doen of het je niks kan schelen.

De ontvanger van je bierbiecht zal alleen maar gesterkt worden in het gevoel dat uitmaken een goede keuze was.

Volgende keer gewoon meteen zeggen dat je het er moeilijk mee hebt. Op een nuchtere, normale manier. Op het moment supreme, als het net uit is bijvoorbeeld. Er is niks mis mee om te laten merken dat je verdriet hebt. Maar doe niet of er niks aan de hand is en ga niet een half jaar later uit je dak in de kroeg of per sms. Grow up.

Lees ook:Alleen nog een man
Lees ook:Man snapt flirttechniek vrouwen niet
Lees ook:Is hij al bij zijn vrouw weg?
Lees ook:Verzilver je ex: ruil bling-bling in voor een mooie reis!
Lees ook:Waar loop je een potentieel liefje nou nog tegen het ware lijf?

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Bierbiechten

 1. Ron

  *Sall,sory al pardagen nix van me venomen,dat kom ik kom net uit kroegg. En twas gezellg maar ik mis je berigjes. groetjes van Ron, nou eh….doei.

    /   Reply  / 
 2. Sill

  Bedankt voor je biechtje Ron ;)

    /   Reply  / 
 3. Ron

  @Sill, graag gedaan, haha, prachtig….haha

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>