Mannen trouwen omdat hun vrouwen dat willen. Zeggen ze.

Elaine Kraich & Landry Fields

In 1976, waren bijna alle mannen en vrouwen van 30 jaar getrouwd. Sindsdien is dat flink gedaald. 10 jaar terug, in 2006, was 38% van de 30-jarigen getrouwd. Nu in 2016 is dat nog maar 31%. Ook de huidige 40′ers hebben minder vaak een trouwring om als die van een decennium terug.

Aan de wens om te trouwen verandert echter weinig. Nog altijd willen de meeste 20′ers ooit trouwen. Een belangrijke reden die mannen noemen: omdat hun partners dat willen. Zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag.

Van de 20′ers die momenteel ongehuwd samenwonen wil ongeveer 70% het ooit officieel maken. Vrouwen vaker dan mannen. Ook van degenen zonder samenwoonrelatie wil dat. De belangrijkste reden is het bevestigen van de relatie. Voor ruim eenderde speelt de aanwezigheid van kinderen of de wens tot een gezin de reden.

Dat het huwelijk bij 20- tot 29-jarige vrouwen wat populairder is dan bij mannen blijkt ook uit het feit dat bijna 40% van de mannen aangeeft te willen trouwen omdat hun partner dat wil. Vrouwen wijzen vooral op het romantische aspect van de bruiloft: het feestje en de sprookjesachtige witte jurk.

Lees ook:Vrouwen willen jonger de bruid zijn uit vrees een oude vrijster te worden
Lees ook:Vrouw trouwt gesneuvelde Afghanistan-militair
Lees ook:Vrouwen: trouwen is dubbel goed voor je hart!
Lees ook:Vooral vrouwen trouwen met ‘de beste seks’
Lees ook:Een officieel huwelijk zorgt voor een stabieler gezinsleven

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mannen trouwen omdat hun vrouwen dat willen. Zeggen ze.

  1. Relatie in beeld

    Ik denk inderdaad dat vrouwen het vaker doen om de bruiloft dan om iets anders. De man vind het meestal wel goed haha.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>