Vlees is seks; daarom houden mannen ervan

Men Meat

Het is vandaag Mannendag.  19 november moet een tegenwicht vormen voor 8 maart. Dat schijnt nodig te zijn in een wereld met oprukkende vrouwen. De heren wileen vandaag dan ook het liefst een flinke steak op hun bord. Althans de meesten, want vrouwen zijn veel vaker vegetariër of veganist dan mannen. En dat heeft uiteraard met de oermens te maken.

Zo schrijft de Amerikaanse arts Leonard Schlain in zijn boek ‘Sex, time and power’ en volgens hem is het ook ‘de schuld’ van vrouwen dat mannen zo graag aan een boutje knagen.

In de prehistorie hadden met name vrouwen een grote behoefte aan vlees door het maandelijkse bloedverlies tijdens hun menstruatie. Dan ging manlief op jacht en in ruil voor het beest ‘betaalde’ de vrouw hem in natura. Je begrijpt: een fijne ruil.

Daarna begon de mens steeds meer carnivoor te worden en dat had een positief effect op hun lichamelijke en mentale conditie. De eiwitten zorgden voor een goede spieropbouw en door de dierlijke vetten konden de hersenen groeien, die voor een belangrijk deel uit water en vetzuren bestaan. De oermens haalde dit uit rood vlees en hoe meer er van genuttigd werd, des te intelligenter werd men, met kennis en macht tot gevolg.

Dat Big Macs populair zijn heeft ook nog een andere oorzaak. Uit diverse studies, gepubliceerd in Journal of Consumer Research, blijkt dat mannen snakken naar vlees door de sterke culturele associatie met mannelijkheid.

Daarnaast beoordeelden proefpersonen in het onderzoek dat mannen die steaks eten, mannelijker zijn dan mannen die groenten eten. Vlees is dus het macho-voer bij uitstek. Maar een echt biologisch bewijs dat mannen ook daadwerkelijk meer vlees nodig hebben is er niet.

Lees ook:Veel lekkere dingen moet je laten voor het verwekken van een kind, behalve 1 ding!
Lees ook:Mannen koken minder vaak, maar wel uitgebreider dan vrouwen
Lees ook:Mannen willen bloed eten
Lees ook:Mannen worden relaxed van ….. vlees
Lees ook:Mannen: draag róód. Je wordt er onweerstaanbaar van!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>