Mannen kijken anders naar kunst dan vrouwen

Favim.com-art-couple-film-museum-660653

Er is verschil in de manier waarop vrouwen en mannen kunstwerken beoordelen. Mannen hechten meer aan de achtergrond en authenticiteit van de kunstenaar, terwijl vrouwen zich meer richten op het kunstwerk zelf. Dat melden Amerikaanse psychologen in het tijdschrift Psychology & Marketing.

Ze vroegen 518 vrijwilligers naar hun mening over 2 voor hen onbekende schilderijen, met daarbij verzonnen biografie├źn van de betreffende kunstenaars. Sommige deelnemers kregen te lezen dat de kunstenaar heel zijn leven aan de kunst had gewijd. Anderen lazen dat de kunstenaar pas net begonnen was met schilderen.

Zowel de kunstenaar als het kunstwerk werden in de eerste situatie hoger gewaardeerd. Bij mannen bleek het merk dat de kunstenaar vertegenwoordigde de doorslaggevende factor bij hun evaluatie van het werk. Vrouwen steken meer tijd en energie in het evalueren van het daadwerkelijke kunstwerk.

De onderzoekers hadden als doel de waarde te bestuderen van het merk dat een kunstenaar vertegenwoordigt. Volgens hen kan het goed profileren van dat merk de waardering van en de vraag naar kunst sterk verhogen; vooral door mannen te overtuigen dat ze waardevolle objecten voor hun neus hebben.

Lees ook:Current Obsession: een Vermeer of Warhol op je bolle hoofdje
Lees ook:Mannen tanken energie bij door seks. Vrouwen door shoppen
Lees ook:Sushi-bar laat mannen vanaf het toilet naar vrouwen loeren
Lees ook:Georganiseerde partner levert vettere bankrekening op
Lees ook:Seks hebben is een koud kunstje; de liefde bedrijven een hele kunst

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>