Waarom haar koffer altijd zwaarder is dan de zijne

Luguage

Op vakantie heeft de één heeft voldoende aan een kleine rugzak terwijl een ander een uitpuilende koffer achter zich aan sjouwt. Het zal niet geheel onverwacht zijn, dat tot deze laatste groep vooral de vrouwen behoren.

AroundtheGlobe.nl deed hier onderzoek naar en kwam tot de opmerkelijke conclusie dat deze vrouwen eigenlijk niet anders kúnnen. Vrouwen blijken in tegenstelling tot mannen veel beter voorbereid op reis. Zeker wat betreft anticonceptie zijn het de vrouwen die er aan denken om voorbehoedsmiddelen mee te nemen.

Van alle mensen die er aan denken condooms mee te nemen, is maar liefst 82% vrouw. Maar ook als het gaat om middelen als diareeremmer, paracetamol en DEET zijn de vrouwen in de meerderheid. Van alle reizigers die er aan denken deze spullen mee te nemen, is 61% vrouw.

Wat betreft camera’s, telefoons en andere elektronische apparaten zou je verwachten dat mannen degene zijn die niet zonder op reis gaan. Maar nee, wederom zijn het met name vrouwen die deze spullen inpakken. Vrouwen pakken eveneens veel meer kleding in en zeulen al snel zo’n 20 kilo met zich mee, waar mannen gemiddeld tot 15 kilo meenemen. Opmerkelijk genoeg nemen mannen dan wel weer veel meer handbagage mee.

De reis wordt in 60% van de gevallen door de vrouw geboekt en georganiseerd waardoor zij dus ook de meeste voorbereidingen treffen. Dit heeft weer tot gevolg dat vrouwen dus ook veel meer spullen mee moeten nemen dan de man. Zo gek is het dus niet dat hun koffer of rugzak uitpuilt, terwijl die van de man nog zeeën van ruimte heeft. De man reist dan wel een stuk lichter, maar zonder haar zou zijn reis wellicht een stuk zwaarder zijn.

Lees ook:Vrouwen hebben zo hun redenen waarom ze de koffer voor manlief ook inpakken
Lees ook:Man wil met echtgenote in koffer de grens over
Lees ook:Van man + kinderen word je vet
Lees ook:Mannen moeten gaan sporten met…….. andere mannen
Lees ook:Zie jij de bruid reeds? Nee, ze deed zojuist een crashdieet!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>