Castratie is het middel tegen kaal worden

body_menOok al kan het steeds meer mannen weinig schelen dat ze haaruitval hebben en scheren ze hun hele hoofd maar kaal, voor veel andere mannen is kaal worden nog letterlijk en figuurlijk een kopzorg.

Kaalheid is erfelijk bepaald. De genen kun je van zowel je vader als je moeder erven. Omdat meerdere genen een rol spelen in haarverlies en deze bij ieder mens opnieuw ‘door elkaar geschud’ worden, kun je niet zomaar aan je familie zien of je zelf ook kaal zult worden of hoe groot de kans is.

Veel kale mannen beweren dat ze ‘mannelijker’ zijn omdat ze testosteronbommen zijn. Helaas pindakaas………

De grote boosdoener is dihydrotestosteron (DHT), dat zowel bij mannen als vrouwen voorkomt en wel wordt gevormd uit het mannelijke hormoon testosteron, door middel van het 5-alpha-reductase enzym. Mannen met haarverlies zijn dus niet mannelijker, hun haren zijn gevoeliger voor DHT.

Castratie kan volgens sommige wetenschappers wel een oplossing zijn. Informeer uw huisarts.

Lees ook:Lang leve de kale mannen: het is vandaag hun dag!
Lees ook:Oorzaak nummer 1 van haaruitval bij vrouwen: relatiestresss
Lees ook:Vrouwen willen liever een dikke man dan een kale
Lees ook:Mannen vinden kaal worden erger dan impotent worden
Lees ook:Heren scheren maar: vrouwen willen een gladde man!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>