Een klein kijkje in de gedachtenwereld van mannen

Sommigen zijn er ten stelligste van overtuigd: mannen komen van Mars en vrouwen van Venus.

Anderen leggen liever de nadruk op de overeenkomsten tussen de seksen dan op de verschillen.

Het beste wat je kan overkomen is natuurlijk wederzijds begrip. Want hoe je het ook wendt of keert: qua hartszaken denken mannen toch anders dan vrouwen……

Het Vlaamse magazine She.be geeft dit weekende een kijkje voor vrouwen in de mannenziel:

1. Mannen denken vaak dat ze met zelfvertrouwen veel tot alles kunnen oplossen. Wanneer ze dus maar genoeg zelfvertrouwen hebben dat ze goed in bed zijn, dan zullen ze dat vanzelf ook worden. Althans zo denken zij.

2. Vrouwen die dronken worden op een eerste date zijn een ware afknapper. Een glaasje wijn kan de romantiek verhogen, maar een stomdronken vrouw is nimmer sexy of gracieus.

3. Mannen houden van naturel. Niet dat je daarom je kleurdoos moet dichtlaten. Ga voor een ‘nudelook’ op je eerste date en benadruk je sterke kanten. Maar hou het rustig, kies dus voor een lipgloss óf smokey eyes die voor de werkvloer nog gepast zouden zijn. Je wilt de indruk geven dat je van nature mooi bent.

4. Mannen zijn gewoon geobsedeerd door sport. Natuurlijk zijn er ook vrouwen die graag naar een wedstrijd kijken, maar er zijn er maar weinig die echt beseffen hoe ver de sportobsessie  van mannen gaat. Er zijn er dus heel wat die dagelijks alle sportpagina’s lezen en de uitslagen bijna spellen.

5. Heel wat mannen dromen van seks onder de douche, maarals ze het eenmaal gedaan hebben, zijn ze vaak wat ontnuchterd. Het is ook maar gewoon seks, maar dan in een natte, oncomfortabele omgeving waarbij krampen en dergelijke sneller optreden.

6. Mannen denken echt dat vrouwen rare wezens zijn. In hun ogen reageren ze vaak veel te heftig,wat ze dan maar toeschrijven aan vrouwelijke gekte of hysterie, waar zij uiteraard nooit last van hebben.

7. Mannen willen er graag zijn voor hun vriendin, maar kunnen niet goed omgaan met de emotionele bagage uit haar vorige relaties. Overrompel een nieuwe man niet door hem alles over je exen te vertellen, want daar krijgen ze vluchtneigingen van.

8. Heel wat mannen hebben bindingsangst, omdat ze bang zijn hun vrienden niet zo vaak meer te zien of verhalen van vrienden horen over vrouwen die compleet veranderen in een vaste verbintenis. Bovendien vinden ze het wel OK om single te zijn met een losse vriendin. Mannen zijn van nature uit niet zulke grote praters als het op hun gevoelsleven aankomt.

9. Mannen worden onzeker van vrouwen die open over seks praten. Ze vinden het wel aantrekkelijk, maar denken veel teveel na over wat ze precies moeten antwoorden. Houd het als vrouw dus vooral speels.

10. Mannen denken dat vrouwen bij elk slecht humeur  menstrueren, omdat ze zo graag overal een verklaring voor hebben. Dat zij dan wel 4x in de maand ongesteld is, dringt niet echt tot hen door.

En tenslotte. Als je aan een man vraagt ‘waar denk je aan?’ en hij antwoordt ‘niks schat’:  geloof hem dan gerust. Het is niet ver bezijden de waarheid.

Lees ook:Seks op 1ste date? Drink bier!
Lees ook:Vrouwen kunnen seks en liefde net zo goed scheiden als mannen
Lees ook:1e date? Spijkerbroek aan!
Lees ook:1 op de 10 onenightstands mondt uit in relatie
Lees ook:Nederlandse daters: hij betaalt, zij bepaalt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>