Wat vrouwen tot zuipen aanzet: hun man

Uit eerdere onderzoeken bleek al meermaals dat het huwelijk vooral gezond is voor de man. Zij heeft een betere invloed op zijn levensstijl dan hij op haar.

En je weet hoe dat gaat. Als je als vrouw lekker zit te eten in je eentje, geniet je van een goed glas wijn bij je diner. Maar als je samen bent worden het er al gauw twee en huppetee……..

Vooral als de kinderen in bed liggen, willen jonge ouders ‘em nog weleens flink raken’.

Op 4 Amerikaanse universiteiten bevroegen sociologen collega’s en studenten naar hun huwelijk en hun alcoholinname. Daaruit bleek dat degenen die minder drinken, gelukkiger zijn in hun relatie.

Het omgekeerde is ook het geval: veeldrinkers gaan eerder uit elkaar………

Hoofdonderzoekster Corinne Reczek: “Een stabiel huwelijk maakt dat mannen hun drinken temperen, maar bij vrouwen gaat de inname juist omhoog. Dit toont aan dat getrouwd zijn met een man, die vaak meer alcohol nuttigt, een sociale omgeving creëert dat drinken bij vrouwen promoot.”

Hoewel getrouwde mensen minder drinken dan alleengaanden, verandert dat met scheiden. “Mannen gebruiken vaker externe factoren om met stress om te gaan, zoals alcohol. Vrouwen gaan meer inwendig om met een relatiebreuk,wat zich kan uiten in een depressie. Het is dus van belang om bij samenwonen bier en wijn van het dagelijkse menu schrappen, anders stevenen ze direct af op een scheiding en zullen ze dus nog meer drinken.”

Lees ook:Hoe het komt dat feestjes op het werk vaak uit de hand lopen
Lees ook:Mannen die wel een borrel lusten, verdienen meer geld
Lees ook:Aangeschoten vind je jezelf en de ander plots een stuk aantrekkelijker
Lees ook:Vrouwen: trouwen is dubbel goed voor je hart!
Lees ook:Alcohol zorgt voor veel ruzie in relaties

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>