Mannen pissen over de rand, maar willen wel graag een schone pot

De hedendaagse westerse mannen zijn de beroerdsten niet als het gaat om huishoudelijke taken.

Echter: diep in hun hart vinden ze dat vrouwen het beter kunnen en hechten ze grote waarde aan een schoon toilet, terwijl ze ze natuurlijk zelf over de rand gaan……..

Dit blijkt uit het grote Man & Huishouden Onderzoek van Panorama onder 696 mannen.

Ruim 40 procent van de mannen doet samen met zijn vrouw het huishouden. Nog maar een 1/2% vindt het een vrouwending en moet er niet aan denken om mee te helpen.

Daarnaast doet 4% niets in huis, omdat hij werkt en zijn vrouw niet. Meer dan de helft van de mannen vindt wel dat de vrouw beter is in het huishouden.

Mannen nemen in het huishouden vooral de taken opruimen (87%) en stofzuigen (84%) voor hun rekening. Strijken is met 36 procent de minst geliefde bezigheid.

Eenderde van de mannen laat de kinderen ook een handje meehelpen in het huishouden. Een andere 30% vraag hen soms iets te doen, maar dan alleen werkzaamheden waarbij ze niks kunnen breken.

Het plekje in huis dat de man het liefst brandschoon ziet, is het kleine kamertje. Het toilet wordt door bijna 63% genoemd als ruimte die hij graag fris en proper heeft.

Mannendomeinen als de hobbyruimte, de zolder en de schuur mogen best wat stoffig en viezig zijn. 12% stoort zich overigens helemaal niet aan vieze ruimtes in huis.

Lees ook:Mannen die meewerken in het huishouden zijn gelukkiger
Lees ook:Helft van de mensen gaat naast partner zitten kakken
Lees ook:Nederlandse vrouw wil een man met ‘beauty & brains’
Lees ook:De sloof in huis is nog altijd vrouw
Lees ook:Willen we het weten? De vrijgezelle man maakt maar 2x per jaar zijn WC schoon!

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Mannen pissen over de rand, maar willen wel graag een schone pot

 1. huishoudelijk hulp

  Haha, ik wist niet dat mannen zo pro actief zijn in de huishouding tegenwoordig. Misschien moet ik mijn vent dit maar even laten lezen. Kan hij zeker nog een goed voorbeeld aan nemen ;) ! Maar wat doe je wanneer je vent niet helpt en jezelf te druk bent om het goed bij te houden? Dan ga je natuurlijk niet alles laten versloederen, dan kun je natuurlijk diverse hulp in de houshouding inschakelen om jezelf wat huidhoudelijk werkzaamheden te besparen. Zo heeft een vriendin van mij laatst bijvoorbeeld huidhoudelijk hulp gevonden. Een perfercte oplossing voor haar. Lekker makkelijk en snel voor elkaar! Als je zelf deze week nog niet eraan toe bent gekomen om je huis te aan kant te maken dan is dit een makkelijke manier om werk uit handen te geven en iemand aan te nemen voor alle huidhoudelijk hulp. Mocht mijn vent mij niet willen helpen dan ga ik deze hulplijn ook maar even inschakelen!

    /   Reply  / 
 2. Buya

  Bij ons thuis hebben we n regel: alle mannen moeten zittend pissen, dus wordt er hier weinig over de rand gepist :)

    /   Reply  / 
 3. Linda

  @Buya, dat doet mijn man ook, maar onze zoon vertikte het (vond ‘ie niet stoer genoeg denk ik). Prima, maar dan wel zelf het toilet schoonmaken a.u.b. Daar heb ik ‘m dus welgeteld één keer aan hoeven te herinneren, daarna was ‘ie liever lui dan stoer :-)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>