Vrouwen vinden dat mannen meer lol hebben in ‘t leven

Het lijkt erop dat Cyndi Laupers grote hit ‘Girl’s Just Wanna Have Fun’ zowel letterlijk als figuurlijk van de vorige eeuw is.

De meerderheid van de vrouwen is er van overtuigd dat mannen meer plezier maken in het leven…….

Zo blijkt uit onderzoek van bingo website Jackpotjoy.

Dat komt volgens vrouwen zelf omdat zij een volledige baan moeten combineren met de opvoeding van kinderen, waardoor ze minder tijd hebben om te relaxen of uit te gaan met vrienden dan mannen.

Dat is voor driekwart van de vrouwen dan ook de reden dat zij denken dat mannen meer plezier hebben: zij hebben minder verantwoordelijkheden thuis.

“Vrouwen hebben nog steeds het gevoel dat zij de verantwoordelijheid hebben over het grootste deel van het huishouden, waardoor ze minder tijd hebben voor lol. Stellen moeten dan ook stoppen met een ‘psychologische’ verdeling van taken in ‘mannen- en vrouwenwerk’ en de klusjes gewoon gelijk verdelen”, vindt psychologe Anjula Mutanda.

Andere geciteerde redenen waarom mannen meer plezier hebben zijn het feit dat mannen zich minder aantrekken van wat anderen over hen denken en dat zij een drukker sociaal leven hebben.

Daarnaast zijn vrouwen er tevens van overtuigd dat karakter een grote rol speelt. Veel vrouwen voelen zich te verlegen als gangmaker van een feest. Slechts 1 op de 7 zegt anderen aan te zetten tot het maken van plezier.

Verder maakt maar 5% zichzelf aan het lachen, terwijl eenderde meldt dat haar partner degene is die haar het vaakst doet lachen. Daaruit volgt dat slechts 17% gelooft dat zij ‘leuker’ zijn dan hun mannelijke tegenhangers. 35% vindt van zichzelf dat ze ‘nogal saai’ is.

Hoe anders is dat bij mannen! Een kwart van hen ziet zichzelf als een pleziermakende extroverteling en 11% benadrukt dat ze zichzelf meer aan het lachen kunnen krijgen dan wie dan ook.

“Een vrouw heeft meer de neiging om te lachen om een grap van haar man dan omgekeerd. Dat heeft invloed op haar gedrag en haar zelfvertrouwen als een gangmaker”, concludeert psychologe Anjula Mutanda.

Lees ook:Vrouwen geen humor? Meer dan mannen zelfs!
Lees ook:Een echte en een neppe lach onderscheiden we in een split second
Lees ook:Je schoolfoto’s voorspellen je huwelijksgeluk, salaris en status
Lees ook:Mannen tanken energie bij door seks. Vrouwen door shoppen
Lees ook:Kijken naar mooie vrouwen is goed voor vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>