Vrouwen koken vaker, maar mannen doen het avontuurlijker

De verschillen tussen Mars & Venus: we zijn er dol op. En dan zeker in de discussie van nature of nurture.

Maar ook op het gebied van koken verschillen de seksen. Vrouwen koken vaker, maar mannen vinden van zichzelf dat zij dit veel beter kunnen en het moet gezegd: er zit meer avontuur in hun potten en pannen…….

Yoghurt-producent Total Greek Yoghurt ondervroeg 2000 Britse mannen en vrouwen over hun prestaties in de keuken, zo meldt de Britse krant Daily Mail.

De belangrijkste resultaten: vrouwen blijken 2x zo vaak achter het fornuis te staan als mannen, maar kiezen dan vaak voor eenvoudige en snelle gerechten. “Altijd hetzelfde”, vinden de heren.

Eenderde van de mannen vindt zichzelf avontuurlijker in de keuken dan de partner. Deze groep noemt zichzelf ‘een goede kok’. Bijna de helft van de mannen kookt graag iets moeilijks.

Veel van hen halen inspiratie uit kookprogramma’s. Vrouwen doen dat veel minder; zij grijpen eerder terug naar beproefde recepten.

Er is wel een duidelijke verklaring voor dit verschil. Vrouwen koken meestal op drukke momenten door de week en mannen vaker in het weekend, wanneer er meer tijd is.

En dan zijn er natuurlijk nog de gastro-seksuelen: mannen die met hun kookkunsten de dames zo snel en zo lang mogelijk tussen de laken willen houden.

Lees ook:Het verschil tussen wanneer mama kookt en papa achter het fornuis staat
Lees ook:Veel vrouwen raken liever verhit boven de pannen dan tussen de lakens
Lees ook:Mannen koken minder vaak, maar wel uitgebreider dan vrouwen
Lees ook:Vrouwen hebben thuis liever een goede kok dan een goede minnaar
Lees ook:Samen koken als stel is vaak ‘hel’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>