Eindelijk: pin-up kalender met mannen

Al zolang er getekend, geschilderd, gefotografeerd en geflimd kon worden, zijn er pikante plaatjes gemaakt voor mannen.

Natuurlijk altijd met mooie vrouwen als thema.

Met de loop der tijden werden die steeds bloter.

Daar waar mannen voor WO II nog een erectie kregen als ze hun buurvrouw de kousen zagen vastmaken aan haar jarretel, hoef je hedentendage maar in een abri te kijken voor een heel wat pikantere reclame-uiting.

Vrouwen vinden het ook leuk om naar smakelijke mannen te kijken, maar een vrouwelijk quivalent van een ‘garagekalender’ was er nog nimmer.

Tot nu dan, hoewel je het wel met een flinke korrel zout moet nemen………..

Fotograaf Rion Sabean laat op zijn satirische kalender dan ook stoere mannen zien om rouwen te plezieren in de poses van de klassieke pin-ups uit de jaren ’50.

“Het is mijn behoefte om te spelen met het zogenoemde verschil tussen de seksen”, aldus de 26-jarige student. Door de foto’s te vouwen en te kreuken, gaf hij een brocante effect aan de kalender mee.

Omdat de vrouwelijke pin-ups vroeger voorgesteld werden als klassieke huisvrouwen, zien we de mannen hier klusjes opknappen met hun stoere gereedschap. Zo probeert Sabean de stereotiepe verschillen tussen mannen en vrouwen op een humoristische manier af te beelden.

Volgens de fotograaf schaamden zijn modellen zich helemaal niet over de uitdagende, niet-mannelijke poses die ze moesten aannemen. “Alle mannen waren blij met hun deelname aan dit project. En natuurlijk mocht ik zelf ook niet ontbreken op de kalender, dat zou hypocriet zijn”, vertelt hij. De fotograaf schittert dan ook zelf als pin-up voor de maand mei.

De volledige Man-up! kalender is te zien op de website van Rion Sabean.

Lees ook:Wat de Pirelli-kalender voor mannen is, is de Lavazza-kalender voor vrouwen
Lees ook:Dames die geen David Beckham thuis hebben, behelpen zich met deze studs
Lees ook:Current Obsession: sexy mannen en hun kat
Lees ook:Mooie mannen kijken
Lees ook:De pendel-kalender voor kinderen van gescheiden ouders

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>