Mannen en vrouwen gaan om totaal andere redenen vreemd

Al meerdere keren is wetenschappelijk aangetoond dat relationele trouw c.q. ontrouw in de familie zit.

Of dat dit nu komt door de overspelige genen die worden doorgegeven, of doordat het voorbeeld van de ouders de kinderen ‘inspireert’.

Recent werd er echt een overspel-gen gevonden bij onderzoek onder zebravinken.

Opnieuw toont een onderzoek aan dat als je als vrouw wilt weten of je man je trouw zal zijn, dat het raadzaam is om naar de huwelijkshandel en -wandel van je (aanstaande) schoonpapa te kijken.

Voor mannen heeft het veel minder zin om naar zijn schoonouders te kijken………..

Wetenschappers in Praag ondervroegen in 86 paren voor een onderzoek. De mannen en de vrouwen vertelden in een afzonderlijk gesprek over hun vertrouwen in de relatie, hun houding over seks, hun familieachtergrond en over eventuele slippertjes.

Zo ontdekte professor Havlicek dat de tevredenheid over iemands relatie geen effect heeft op de kans dat hij vreemd gaat of niet.

Een man gaat een affaire aan omdat hij seks en een groter aantal bedpartners wil, niet omdat hij zijn vrouw beu is. Vrouwen daarentegen zijn ontrouw uit ontevredenheid, ze zijn dan eigenlijk op zoek naar een nieuwe relatie.

De resultaten van deze studie ondersteunen het idee dat mannen zich meer laten leiden door seks dan vrouwen. “Het is soms beter voor een vrouw om in een slechte relatie te blijven, omdat een slechte partner soms beter is dan geen, zeker wanneer je kinderen hebt. In tussentijd kun je rondkijken naar andere opties”, aldus Havlicek.

Daarnaast bleek dat wanneer een jonge jongen getuige was van de ontrouw bij zijn vader, hij meer kans heeft om dit gedrag later te kopiëren. Vaders blijken dus duidelijk een voorbeeldfunctie te vervullen, zowel wat goed als slecht gedrag betreft.

Psychologe Martie Hasleton zegt dat het feit dat dochters niet zo beïnvloed worden door de ontrouw van hun ouders als zonen te verklaren is. Aantrekkelijke vaders krijgen vaak knappe zonen, deze mannen hebben meer de neiging overspelig te worden. Een aantrekkelijke dochter van een mooie moeder zal zich anders gedragen.

“Een knap meisje zal niet noodzakelijk ontrouw zijn, ze kiest vaker voor een kwalitatieve partner. Dames en heren zoeken andere dingen in een relatie, daarom verwachten we dat de geslachten hun aantrekkelijkheid op andere manieren gebruiken: mannen doen dit om seksuele variatie te creëren, vrouwen om de best mogelijke partner en een goede vader voor hun kinderen aan de haak te slaan.”

Lees ook:Speel het (over)spel: zo vader, zo zoon
Lees ook:Onredelijk gedrag vaker reden tot scheiding dan overspel
Lees ook:Overspel Brazilië – Nederland: 1-1
Lees ook:Wat is erger: overspel of verliefd worden op een ander?
Lees ook:Liefde op eerste gezicht en vreemdgaan ‘overkomt’ (bepaalde) mannen vaker dan vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mannen en vrouwen gaan om totaal andere redenen vreemd

  1. Pingback: Net als Trijntje Oosterhuis nadenken over een 2e kans na overspel? | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>