Vrouwen kunnen niet meer huishouden. Mannen vervangen liever een luier dan een band

De moeders van de jonge moeders van nu, leerden van hun moeders allemaal nog ambachtelijk koken, planten verzorgen en zelfs een gat in een trui dicht ‘mazen’.

Deze vrouwen van de bayboomgeneratie gaven dit niet meer door aan hun dochters.

Het waren namelijk typisch stigmatiserende vrouwenkarweitjes en in de tijd van de 2e feministische golf was dat ‘not done’.

Dochters van toen zijn de vrouwen van nu: de zogenaamde generatie Y. Zij kopen liever (duur) kant-en-klaar eten bij de traiteur, elke week verse bloemen en truien met een gat erin gooien zij in de kliko.

Mannen van nu verliezen ook veel van het traditionele mannelijke terrein. Zo geven veel heren aan liever een luier te vervangen bij hun baby dan een band van hun auto………..

Dat blijkt uit Australische onderzoeken.

Slechts 51% van de vrouwen onder de 30 jaar kan nog vlees in de oven bereiden in vergelijking met 82% van hun moeders. 23% van hen kan planten stekken tegen 78% van de vrouwen in de generatie daarboven.

Leider van het onderzoek in Australië: social researcher en futurist Mark McCrindle: “Vrouwen van nu hebben het drukker, moeten meer verschillende taken combineren en proberen daarom tijd besparen door minder dingen zelf te doen. Ze zijn ook zelfstandiger qua geld, ze kunnen het zich dus veroorloven om een kant-en-klare maaltijd te kopen. We leven in een wegwerpcultuur, dus eerder dan iets te herstellen, kopen we gewoon iets nieuw, ook al is het slechts een kwestie van een knoop aannaaien of een gat stoppen.”

Deze resultaten ondersteunen een andere recente studie waaruit blijkt dat jonge Australische mannen zich beter voelen bij een luier verschonen dan bij een autoband vervangen. Vrouwen voeren overigens wel steeds vaker typische mannelijke taken uit: 70% van hen zet de kliko’s buiten, 77% maait het gras en 70% wast en poetst de auto(‘s).

Illustratie: huishoudschool in de 60′er jaren

Lees ook:Mannen van nu kunnen beter een cake bakken dan een muurtje metselen
Lees ook:Tienermeisjes & hun moeder
Lees ook:Seks op woensdagmiddag voor papa’s en mama’s niet in trek
Lees ook:De auto staat steeds vaker op naam van de vrouw
Lees ook:Moeder-dochter relatie erg belangrijk bij mode-aankopen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen kunnen niet meer huishouden. Mannen vervangen liever een luier dan een band

  1. Pingback: Vrouw van nu verliest ook het aanrecht | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>