Vrouwen zeggen veel vaker sorry dan mannen

Vrouwen excuseren zich in het dagelijks leven weliswaar vaker voor hun daden dan mannen.

Maar dat betekent niet per definitie dat mannen meer moeite hebben met het aanbieden van hun verontschuldigingen…………..

Uit een Canadese studie blijkt dat mannen gedrag simpelweg minder snel als aanstootgevend beschouwen dan vrouwen. Vooral om die redenen zijn mannen volgens de wetenschappers zuiniger met excuses.

“Uiteindelijk bieden mannen en vrouwen hun excuses aan voor een even groot gedeelte van dingen, die ze aanstootgevend vinden”, schrijven onderzoekers Mike Ross en Karina Schumann. “Het gaat dan om ongeveer 81%.”

De wetenschappers kwamen tot hun conclusies door proefpersonen gedurende een periode van 12 dagen elke avond een vragenlijst te laten invullen. De deelnemers moesten daarin aangeven hoe vaak ze die dag hun excuses hadden gemaakt.

Ook moesten ze uitgebreid beschrijven in welke situaties ze zich hadden verontschuldigd en voor welk gedrag. De resultaten wezen uit dat vrouwen gemiddeld genomen veel vaker sorry zeggen dan mannen.

In een 2e onderzoek moesten zowel mannen als vrouwen 3 verschillende voorbeelden van sociale interacties beoordelen. Ze kregen steeds de opdracht om aan te geven of ze een situatie beledigend vonden of niet. Hieruit bleek dat vrouwen een situatie veel sneller als beledigend beschouwen dan mannen en waarschijnlijk daarom ook eerder overgaan tot het aanbieden van excuses.

De verschillende opvattingen van mannen en vrouwen over sociaal gedrag hebben volgens de onderzoekers overigens ook effect op hun verwachtingen ten opzichte van anderen. Zo zal een man vermoedelijk minder snel van iemand eisen dat hij zijn excuses aanbiedt, dan een vrouw.

Lees ook:Albert Heijn is van knuffelende hamsters, niet van kussende lesbo’s
Lees ook:Sorry zeggen wordt zwaar overschat
Lees ook:Gestresste mannen willen actie, gestresste vrouwen worden lui
Lees ook:Mannen met zussen: betere partners, maar seksueel minder aantrekkelijk
Lees ook:Gedumpt worden is lang zo erg niet als je denkt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen zeggen veel vaker sorry dan mannen

  1. Pingback: SORRY zeggen wordt zwaar overschat | Relatie

  2. Pingback: Waarom het leven als man makkelijker is dan als vrouw | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>