Vreemdgaan na je 45e

Mannen schijnen tot hun 55e jaar geen problemen te hebben met vreemdgaan. Vrouwen echter hebben op hun 45e al een soort stop op deze buitenschoolse activiteiten. Voelen vrouwen zich dan te oud?

Onderzoekers verzamelden gegevens van een landelijk onderzoek waarin werd gevraagd of mensen hun partner weleens hebben bedrogen en wat de reden daar voor was.

Er scheen een verband te zijn met het krijgen van kinderen. Omdat de voordelen van voortplanting voor mannen langer duren dan bij de vrouw, gaan ze er ook langer mee door. Dus niks te oud! Het is alleen niet zo slim!

Verder bleek dat mannen 7% vaker geneigd zijn om overspel te plegen. Vrouwen kijken eerder naar de kwaliteiten van een eventuele minnaar: heeft hij werk, verdient hij goed, wat is zijn opleiding en is hij lief voor (mijn) kinderen. Een man met overspel in het hoofd heeft geen interesse in deze vraagstukken. Pure seks is het doel.

Een ander verschil tussen vrouwelijke en mannelijke vreemdgangers is dat vrouwen uit een hoger sociaal milieu vaker vreemd gaan dan vrouwen uit een lagere sociale klasse. Misschien dat feestjes, borrels en andere sociale gelegenheden meewerken. Op dat soort meetings kom je gewoonweg vaker mannen tegen. Je hebt gewoon meer mogelijkheden.

Bij mannen maakt het niet veel verschil uit wat voor sociale klasse ze komen, maar hoger opgeleide mannen gaan wel minder snel vreemd dan lager opgeleide mannen.

Lees ook:Hoogopgeleide vrouwen en laagopgeleide mannen het vaakst kinderloos
Lees ook:Hoog opgeleiden gaan vaker vreemd dan lager opgeleiden
Lees ook:Vreemdgaande mannen zijn ‘liefde op het 1e gezicht’-mannen
Lees ook:Baard- en snor-mansen zijn vaker seksisten en vreemdgangers
Lees ook:Hallo heren: trouw een doctoranda! (Dames: trouw vooral geld!)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vreemdgaan na je 45e

 1. Hans

  Hey Astrid,

  Mijn vrouw en ik gaan alletwee nog steeds heel vaak vreemd
  En weet je wat daar nou het voordeel van is

  WE WORDEN ER ALLETWEE NOG SUPER GEIL VAN OOK
  EN DAAR GENIETEN WE DAN THUIS WEER VAN
  DUS VOOR ONS IS HET 6 DAGEN PER WEEK HEFTIGE SEX HEBBEN

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>