Shoppen: Gezellig ja…

Waagde me gisteren, zaterdagmiddag, weer eens tussen het winkelend publiek. Noodgedwongen weliswaar (ik moest iets ruilen voor mijn dochter), want vrijwillig zul je mij niet op zaterdag in het centrum vinden, ook al woon ik op twee minuten lopen afstand van al die gezelligheid.

Het was alweer een tijd geleden dat ik op dé winkeldag van de week in de H&M was geweest, maar zodra ik binnenkwam met een flinke tred, (want hoe sneller er in, hoe sneller er weer uit) werd ik al snel opgehouden door vele mannen met verveeld gezicht en een aura van ongeduld om hen heen. Een veel gezien fenomeen op de zaterdag en de koopzondag. Zij staan over het algemeen in het gangpad, zo ver mogelijk tegen een kledingrek aangeduwd, al dan niet met één hand op een kinderwagen en de andere hand in de broekzak. Als je ze iets langer observeert merk je dat ze om de haverklap diep inademen en haast ongemerkt weer uitademen. Hun ogen zijn gericht op niets in het bijzonder en het gekrijs van het kind in de kinderwagen dringt niet tot hen door. Wellicht denkt hij: je kunt toch ook online shoppen?

Het is niet duidelijk bij welke vrouw ze horen. Misschien bij die vrouw die een paar kledingrekken verderop tegen niemand in het bijzonder zegt: Dit is leuk toch?

Of misschien wel bij die vrouw die haar dreinende kind een trui probeert aan te trekken en ondertussen hulpeloze blikken in de rondte werpt, op zoek naar haar eega. Maar eega lief doet al genoeg, zijn taak zit erop: hij is meegegaan. Tegenstribbelen doet hij niet meer, dat heeft geen zin. Vrouw lief staat erop dat hij meegaat, anders is het hommeles en geen sex, dus…

…zit meneer zijn tijd uit net als een gevangene dat doet, want goed gedrag loont. Het is een bijzonder zware taak, want laten merken dat je het niet echt gezellig vindt om te winkelen met het hele gezin op zaterdagmiddag doet de relatie geen goed. Zodra de vrouw afgeleid is door de kleding trekt de man zich geestelijk in zichzelf terug. Hij ziet niets meer (behalve andere mooie vrouwen) en reageert plichtmatig op de stem van zijn vrouw die een paar meter verderop iets omhoog houdt en roept: en dit? De man rukt zichzelf los uit zijn zen-moment, kijkt op, produceert een glimlach die zelfs voor vreemde omstanders onecht voorkomt, en roept: ja! Leuk!

De vrouw is allang al blij. Een poosje geleden stribbelde hij altijd tegen als ze gingen winkelen. Maar nu is hij getemd. Zodra ze zegt: kom, ga je mee winkelen, zegt hij: Ja, gezellig…

En dat is toch wat je wilt in een relatie: gezelligheid.

Lees ook:Vrouwen bevredigder door (schoenen) shoppen dan door seks
Lees ook:Manlief gaat alleen mee uit winkelen als hem daarna een beloning wacht
Lees ook:Vrouwen zijn gieriger met kleding voor hun man dan voor zichzelf
Lees ook:Kinderen dwingen opa’s, ooms etc. te kussen, werkt seksueel misbruik in de hand
Lees ook:Een snoezige roze babykamer en toen bleek het er eentje met een piemeltje

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Shoppen: Gezellig ja…

  1. Pingback: Vrouw doet liever vriendin | Relatie

  2. Pingback: Geen zin | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>