Een gevaarlijk boek voor jongens

Wat zijn nou typisch jongens- en meisjesdingen? Niet onbelangrijk voor latere relaties, zou je denken. In de vroege jeugd leren kinderen al dingen aan die ze later goed kunnen gebruiken.

Zo kunnen jongens leren vechten en bomenklimmen om het gezin te beschermen en leren meisjes spelen met poppen opdat ze later voor kindertjes kunnen zorgen.

Klinkt dit niet wat achterhaald?

Inderdaad. Tegenwoordig is er niet meer zoveel verschil tussen wat jongens en meisjes allemaal doen en leren. Ze zitten allemaal achter de computer en ze leren allemaal dat je over dingen moet kunnen praten. Ze zien er ook vaak hetzelfde uit en praten doen ze al helemaal op dezelfde manier.

Het feminisme heeft de man – en de jongen – niet zoveel opgeleverd als het de vrouwen heeft gedaan en daarom is er al een paar jaar een trend gaande die de man weer tot man wil maken. Van mij mag het. Als de vrouw maar blijft wie ze nu is.

In dat kader verschijnt binnenkort bij Uitgeverij De Harmonie de vertaling van de Engelse megabestseller The dangerous Book for Boys van de gebroeders Conn en Hal Iggulden, waarin wordt ingespeeld op de ouderwetse (of oer-)behoefte van jongens en mannen om stoer en onderzoekend te zijn. ‘s Kijken of dat in Nederland ook aanslaat!

Lees ook:Waarom meisjes veel eerder volwassen zijn dan jongens
Lees ook:Mannen lullen niet, zij lossen hun sores al vissend op!
Lees ook:Het verschil tussen mannen en vrouwen is al zichtbaar in de kindertijd
Lees ook:Grote broer is de ergste pestkop
Lees ook:Jongens zijn gelukkiger dan meisjes, ondanks dat ze vaker een beperking hebben

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Een gevaarlijk boek voor jongens

  1. Eddy

    Goeie tip. Ik ga het zeker lezen, heb het nl. helemaal gehad met dat softe metrosexuele gedoe.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>