10 jaar terug las de hele wereld hoe ze haar grote liefde vond; nu kiest ze voor haar vriendin

elizabeth-gilbert-eat-pray-love-1473288972

2006 was het jaar van ‘Eat, Pray, Love’. Het boek verscheen in tientallen talen en de drukken waren niet aan te slepen. Elizabeth vertelt in een drieluik van even zoveel landen met een I over haar zoektocht naar zichzelf, haar diepere zelf en de grote liefde. Achtereenvolgens in Italië (Eten), India (Bidden) en Indonesië (Beminnen).

Anno 2016 meldt de auteur in een Facebookpost dat de relatie die op het einde van dat boek tot stand kwam, afgelopen is. In plaats daarvan is Gilbert samen met haar beste vriendin, Rayya Elias.

De mega-bestseller-schrijfster komt niet zomaar uit de kast: Elias heeft namelijk kanker en volgens Gilbert maakt zo’n diagnose dat ze de dingen helderder ziet. “Ik heb geen tijd meer om de waarheid te ontkennen. Het idee dat ik ooit in een ziekenhuiskamer zit en haar zie wegglijden zonder dat ik ooit aan haar of aan mezelf laat weten wat ik voel … dat is ondenkbaar.”

Eén van de grote levenslessen die Elias aan Gilbert leerde, zegt de schrijfster, is dat de waarheid altijd het laatste woord heeft. “De waarheid heeft 2 benen. Als alle andere dingen in de kamer weggeblazen zijn, dan is het enige dat nog rechtstaat de waarheid.”

Lees ook:Lesbische tieners ‘genezen’ ze zo bij de Mormonen
Lees ook:Bijna 100 jarige stapt voor het eerst in de huwelijksboot
Lees ook:Bridget Jones III twittert en heeft kinderen
Lees ook:Vrouwen kopen helft van hun gewicht per jaar aan kleding
Lees ook:Utrecht gaat uit protest ‘lekker vol op de bek’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>