Koekoeksjong: een kind waarvan je als vader denkt dat het van jou is

CUCKOOHet aandeel kinderen dat eigenlijk ‘een koekoeksjong’ is schommelt al generaties lang rond de 1% en 2%. Dat is veel minder dan het gangbare idee van 10% volgens. de Leuvense evolutionair geneticus Maarten Larmuseau.

Vandaag werd bekend dat Qmusic-dj Mattie Valk niet de biologische vader is van de veel te vroeg geboren tweeling waarvan zijn vriendin Kirsten eind maart beviel….

De tweeling, die de namen Vesper en Bo hebben gekregen, kwamen na een zwangerschap van bijna 26 weken ter wereld. De kindjes liggen in het ziekenhuis en wellicht dat er door bloed- en DNA-testen duidelijk werd dat Mattie niet de vader van het kroost kan zijn.

De twee zijn daarom nu uit elkaar. Volgens Mattie voert vooral ongeloof de boventoon. De dj schrijft er erg moedig over op de website van Q Music. Zijn collega Wietze de Jager las de brief vanochtend voor.

Beste allemaal,

Zoals jullie merken heb ik even wat tijd voor mezelf genomen.

Mijn leven staat op dit moment bol van emoties waardoor ik mezelf moet terugvinden en herpakken. Dit kost meer tijd dan ik gehoopt had.

De kwetsbaarheid van twee pasgeboren kinderen brengt me naar plekken van mezelf die ik nog niet kende. Er is in de meeste extreme vormen angst, geluk, verdriet.

Maar de afgelopen periode heeft vooral ongeloof de boventoon gevoerd toen bleek dat ik niet de biologische vader ben van de twee vechtertjes.

Iets wat ik op het moment van schrijven nog steeds niet lijk te beseffen. Ik ben in de war.

Het liefst had ik ervoor gekozen om dit op mijn eigen tijd, onder de radar, met alle betrokkenen vorm te geven. Echter de situatie bleek onhoudbaar. Ik en mijn familie kunnen niet langer het enorme medeleven rondom de kinderen op de juiste manier ontvangen.

Wel wil ik iedereen vragen niet primair verwijten te maken of te veroordelen. Dat doe ik zelf ook niet. Deze situatie kent alleen maar verliezers, en van alle emoties brengt boos zijn je altijd het minst ver.

Dit met Kirsten op een vredige manier en als volwassen mensen oplossen geeft me nu de meeste kracht en houvast.

De komende periode zullen we gaan gebruiken om ons verhaal af te sluiten, en daarna los van elkaar opnieuw te beginnen.

Bedankt voor al jullie liefde, en tot binnenkort.

Mattie

We vragen iedereen de privacy van Mattie, Kirsten en hun familie en vrienden te respecteren.

Lees ook:De eenzaamste tijd van het jaar
Lees ook:“Ik vond mijn vader op het internet na 9 jaar zoeken”
Lees ook:Kind van gescheiden ouders – deel II
Lees ook:Steeds meer kinderen van spermadonoren op zoek naar familie
Lees ook:Smakelijk Daten voor 40-plussers

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>