Nu ook Tim Cook: ergens in de 50 gaan rijke mannen in goede doelen

cook.inddMannen die 50 worden zien de spreekwoordelijke Abraham. Vanaf die leeftijd willen ze graag iets goed doen voor de wereld.

Bill Gates doet al jaren niks anders, Richard Branson sinds een aantal jaar en daar komt nu Apple-baas Tim Cook bij.

De 54-jarige CEO van Apple voegt zich met zijn belofte bij de filantropen van The Giving Pledge, een initiatief van Microsoft-oprichter Bill Gates en belegger Warren Buffet om de rijkste mensen ter wereld aan te sporen om ten minste de helft van hun vermogen te schenken.

Vooral mannen van in de 50 willen iets goed doen voor de wereld, vertelt de Amerikaanse sociaal psycholoog Jonathan Haidt.

Vrouwen geven vaker aan goede doelen en mannen geven meer per keer bleek al eens uit onderzoek. Bij mannen komt de drang om iets te betekenen voor de wereld gewoon wat later op gang dan bij vrouwen.

Haidt zegt verder: “Niet dat mannen moreel beter zijn dan vrouwen, vaak is het eerder andersom. Maar mannen gaan zich op een zekere leeftijd vaker bekommeren om wat ze doorgeven aan de volgende generaties, en om de maatschappelijke verantwoordelijkheid van hun onderneming en hun reputaties.”

Ik denk ook dat het de timing is. Het is natuurlijk ook de post-midlife periode. Inmiddels hebben de mannen zich neergelegd bij hun inhammen, hebben een te jonge vriendin gehad (in het geval van Cook een vriendje) en de Harley Davidson is ook weer terug bij de dealer. Ze zien hun kinderen groter worden in een wereld die best een beetje beter kan.

In de Giving Pledge zijn inmiddels ruim 100 miljardairs verenigd.

Lees ook:Crisis houdt paren bij elkaar
Lees ook:School voor meisjes die een miljonair willen
Lees ook:Lekkere geile kiekjes van je man voor in de portemonnee?
Lees ook:Net als in de film: ik wil het
Lees ook:Vrouwen vinden het verdacht als mannen plots cadeautjes geven

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>