Veel mot in Nederland: 1 op de 4 ziet familie niet met kerst

EmptyPlace

December – feestmaand. Er ligt de laatste jaren echter steeds meer druk op mensen dat het ook fijn en gezellig moet zijn. Dat nekt zich. In 2013 constateerde het Netwerk Notarissen dat 12% niet aan het kerstdiner zit met haar of zijn familie. Nu, 3 jaar later, is dat gestegen naar 26%.

Uit de zogenaamde Familiemonitor, gehouden onder 1300 mensen, blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders geen contact meer heeft met 1 of meer familieleden.

In 70% van de gevallen gaat het om een ruzie tussen broers en zussen. Driekwart daarvan denkt dat het ook nooit meer goed komt. 10% heeft ook gebroken met de ouders. De helft van de ruzies gaat over geld.

“We zien in de peiling duidelijk onze praktijk terug waarin ruzie tussen familie ontstaat over erfenissen en het uitlenen van geld,” aldus Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen. Dat is echter geen reden om tijdens het kerstdiner niet over financiële zaken te praten. Tijdens één op de vijf kerstdiners gebeurt dat.

Geld lenen van en aan familie is gebeurt vaak: bij 1 op de 4 is dat het geval. Het gemiddelde bedrag dat geleend of uitgeleend is bedraagt €83.043,-

Lees ook:4 op de 10 Nederlanders heeft mot met familie
Lees ook:Bijna de helft van de Nederlanders heeft mot met 1 of meer familieleden
Lees ook:Huisdieren moeten onderdeel worden van testament
Lees ook:Notaris-clausule die ex-paren verbiedt naaktfoto’s en andere shit te publiceren
Lees ook:Hoe desastreus het kan lopen als jullie zaken niet op papier staan

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>