Op puppycursus, dus ook op opvoedcursus voor je (a.s.) kind

Theo&beau

Jaren geleden hoorde ik het Martin Gaus eens zeggen: ‘Als mensen een puppy nemen, gaan ze tenminste nog op cursus. Kinderen krijgen kan iedereen en die opvoeden vraagt nog veel meer…..’ Een waar woord zo blijkt, want training voor aanstaande ouders is niet alleen goed voor henzelf, maar ook voor hun kindje.

Dat blijkt uit onderzoek van Penn State University onder een kleine 800 ouders, waarover is gepubliceerd in Medical Xpress.

Wetenschappers ontwikkelden een cursus voor ouders, oorspronkelijk bedoeld als mentale voorbereiding op de komst van een baby door stress en angst te verminderen. De effecten werden geanalyseerd door deze te vergelijken met een groep ouders die geen training volgde.

Tot verrassing van de onderzoekers bleek er niet alleen een positief effect op de mentale gezondheid van de ouders te zijn, maar ook op de baby zelf. Kinderen wier moeder ouderschapstraining hadden gevolgd, waren minder vaak te licht van gewicht bij de geboorte. Ook hoefden moeder en kind gemiddeld een stuk minder lang in het ziekenhuis te verblijven. Eerdere studies lieten al zien dat kinderen er op latere leeftijd baat hebben als hun ouders ouderschapstraining hebben gevolgd.

Nederlandse scheidingsdeskundigen, pedagogen en juristen vandaag in een gezamenlijke brandbrief aan de gemeenten, meldt TROUW. “Na de eerste echo gaan jonge ouders bezig met babykamer en buggy, ze bezoeken de verloskundige en de zwangerschapsgym, maar ze bereiden zich nauwelijks voor op de verandering van partner naar ouder, aldus filosoof-ethicus Corrie Haverkort, een van de opstellers van de brandbrief.

En gewoon omdat het leuk is:  het samen opgroeien van Theo & Beau is te volgen, respectievelijk de zoon en de hond van Jessica Shyba op haar Instagram.
baby and puppy
baby and puppybaby and puppybaby and dog8baby and dog7baby and dog6baby and dog5baby and dog4baby and dog3baby and dog2baby sleeps with dog

Lees ook:Eerst op cursus om je relatie babyproof te maken en dan pas baren
Lees ook:Kinderen die opgroeien met een hond zijn ook geestelijk gezonder
Lees ook:Herrie in de tent is erger dan scheiding voor kids
Lees ook:Eerst huisje-baantje-babietje en dan pas een boterbrief
Lees ook:Depressie wordt doorgegeven van moeders op dochters

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>