Vaders hebben beslissende rol in leven van hun dochters

Father and daughter at beachJaarlijks hebben alleen in Nederland ruim 400.000 mensen last van cyberstalking. Meisjes tussen de 15 en 18 jaar vormen de grootste groep. 1 op de 6 wordt gepest op internet zo blijkt uit de laatste cijfers van het CBS.

1 op de 3 vrouwen wereldwijd wordt in haar leven geconfronteerd met psychisch, lichamelijk en/of seksueel geweld.

Het vaakst is de dader een mannelijke (ex-) partner. Het begint met kleine, zogenaamd ‘onschuldige’ pesterijtjes in het leven van een meisje.

In onderstaande indrukwekkende video vertelt een ongeboren meisje haar vader wat haar te wachten staat als ze opgroeit. Wat de invloed is van de seksistische opmerkingen, hoe ze verkracht wordt als ze alleen met een jongen in een taxi zit en hoe ze toestaat dat haar grote liefde haar mishandelt.

Om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen, vraagt het meisje haar vader om één gunst. “Ik weet dat je er alles aan zal doen om mij te beschermen tegen leeuwen, tijgers en geweren, maar lieve papa, ik word geboren als meisje. Doe alsjeblieft alles wat je kunt om te voorkomen dat dat het grootste gevaar in mijn leven is.”

CARE International hoopt hiermee vaders en andere mannen wakker te schudden omdat de gevolgen van het respectloos omgaan met meisjes en vrouwen volgens de organisatie erg worden onderschat.

Lees ook:Honden en katten verraden huiselijk geweld
Lees ook:Over vaders & dochters
Lees ook:De andere kant van Valentijnsdag
Lees ook:Partnergeweld: de harde cijfers
Lees ook:Van de partner stelen moet strafbaar worden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>