Bijna de helft van de Nederlanders heeft mot met 1 of meer familieleden

keep-calm christmasFamilieruzies, en dan met name over geld, nemen flink toe.

In 2013 had 33% van de Nederlanders geen contact meer met 1 of meerdere familieleden, dit jaar gaat is dit aantal zelfs gestegen naar 47%.

Zo meldt De Telegraaf, naar aanleiding van de familiemonitor van Netwerk Notarissen.

Mensen verbreken het contact met elkaar omdat er ruzie was en is, meestal over geld en erfenissen”, aldus Lucienne van der Geld, juridisch directeur van de koepelorganisatie.

In tweederde van de gevallen gaat de onmin tussen broers en/of zussen. Die breuken worden veroorzaakt door het uiteenvallen van een gezin na het overlijden van de ouders of omdat men het gevoel heeft dat het altijd van één kant moet komen. In 16% van de verbroken familierelaties gaat het om ouders en kinderen. Soms worden die laatsten zelfs onterfd. ,

“Maar ook ouders die hun kinderen nog wel spreken, geven in ons onderzoek aan hun kinderen te willen onterven. Vaak zijn op geld beluste schoonkinderen hier een reden voor”, aldus Van der Geld, die ook verbonden is aan de Radboud Universiteit als rechtendocent.

In 2013 bracht 88% de kerst in familiekring door, dit jaar is 79% dat van plan. Dat wil zeggen dat 1 op de 5 Nederlanders geen ‘vrede op aarde-diner’ doet met de feestdagen.

Lees ook:4 op de 10 Nederlanders heeft mot met familie
Lees ook:Veel mot in Nederland: 1 op de 4 ziet familie niet met kerst
Lees ook:Na een scheiding is er minder contact tussen kinderen en hun grootouders
Lees ook:Amicaal scheiden schaadt de kinderen ook
Lees ook:Kind lijdt onder scheiding

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>