Hoe (s)lijm je met je a.s. schoonouders die jou niet moeten?

HoeManageJeJeSchoonmoederGedonder over partnerkeuze met de ouders bestaat al zolang de mensheid er is. Het is zelfs een truc van de natuur, omdat vaders en moeders die hun schoonzoon helemaal niet geschikt vinden voor dochterlief, die laatstgenoemde wel vaker iets toestoppen dan als ze met de ideale schoonzoon was thuis gekomen.

Ook is het zo dat kleinkinderen die van een dochter zijn vaker bezocht worden dan die van de zoon zijn. Dat is omdat dan alleen zeker is dat het ook echt een kind van de familie is. Schoondochter kan immers wel bevrucht zijn door iemand anders dan de zoon.

Cadeaus geven werkt niet om meer support met de (toekomstige) schoonouders te krijgen. Als ze de relatie afkeuren is het beter om te laten zien dat je een goede invloed hebt op hun zoon of dochter. Daarnaast is het makkelijker om de goedkeuring te winnen van de moeder dan de vader, blijkt uit onderzoek met Grieks-Cypriotische kinderen en hun ouders.

Het eerste deel van de studie was een vragenlijst met open vragen, waaruit 41 verschillende manieren kwamen die partners gebruiken om hun toekomstige schoonouders trachten te beïnvloeden.

Jong volwassenen kunnen voor iemand kiezen op basis van het uiterlijk, terwijl de ouders meer bezig zijn met sociale status en familieachtergronden. Vaders en moeders die het niet eens zijn met de keuze van hun kind, proberen die partner zo snel mogelijk weg te manipuleren. De beste manier om hierop te reageren is door terug te manipuleren en ervoor te zorgen dat de schoonouders hem/haar wel accepteren.

Ouders maken gebruik van verschillenden tactieken om de relatie te beëindigen, zoals het omkopen of zelfs bedreigen van de de a.s. partner. Daarnaast maakt hun eigen kind ook gebruik van manipulatie tactieken zoals laten zien dat hun partner ze gelukkig maakt. Zo worden de schoonouders uitgenodigd om te komen eten, krijgen ze cadeaus of worden ze terecht gewezen door hun toekomstige schoonzoon.

Het tweede en derde deel van de studie onderzocht welke tactieken het meeste gebruikt worden en welke het beste werken. De ‘Ik ben goed voor uw kind’-tactiek is het beste. Door te laten zien dat je een goede invloed hebt op hun dochter of zoon, kun je hun vertrouwen winnen. De tactiek waarbij de toekomstige schoonouders gepaaid worden met diners en cadeaus blijkt juist het minst effectief te zijn.

Lees ook:Moeder zoekt ‘ideale schoonzoon’ middels naaktfilmpje van dochter
Lees ook:Met kerst stel je je nieuwe lief aan je ouders voor…….
Lees ook:Docent (55) trouwt leerling (22) met wie hij al 11 (!) jaar relatie onderhoudt
Lees ook:Overal en altijd gedonder tussen ouders en kinderen over partnerkeuze
Lees ook:Girl-App vertelt je wat je moet (w)eten voor een dochter

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>