Niet alleen als partner, maar ook als ouder is de narcist een ramp

BenIkNouGekRegelmatig schreven we hier bij relatie.blog al over narcisten en meer in het bijzonders over (ex)partners van mensen met deze dwingende zelfliefhebbende persoonlijkheidsstoornis.

Maar mocht je nu als partner van een narcist denken dat het wellicht voor de kinderen en het gezin beter is om bij elkaar te blijven, dan heeft Petra Roelofsen nieuws voor je…….

Dit voorjaar verscheen haar boek ‘Ben ik nou gek?. Dat geeft praktijkinformatie over de narcistische persoonlijkheidsstoornisb (NPS) en neemt de lezer mee inzicht krijgen in het narcistische gedrag van de ouder. Ze geeft antwoord op vragen als: ‘Wat kan je doen als andere ouder of als (volwassen) kind, om los te komen uit het web van manipulaties? Hoe kan je zelf weer de regie krijgen over je eigen leven?’

Binnen de muren van het gezin, laat de narcistische ouder diepe emotionele sporen achter, bij zowel partner als kinderen. Het is daarom in het belang van het hele gezin, om het manipulatieve gedrag van de narcistische ouder zo snel mogelijk te herkennen en ermee aan de slag te gaan.

Roelofsen werkt ondermeer met fragmenten, interviews, herkenningslijsten en Unieke Tips en deelt haar ervaringen als therapeute in Praktijk De Rots. Met dit handboek komen de (ex)partner en het kind zelfverzekerder en krachtiger in het leven te staan. Zij gaan uiteindelijk inzien dat het leed niet voor niets is geweest; ‘Het mooiste wat je dan kunt worden is jezelf’.

Petra Roelofsen (1961) is gespecialiseerd in de antisociale persoonlijkheidsstoornis narcisme en ervaart dagelijks in haar werk welke emotionele drama’s narcisme achterlaat bij ouder
en kind.

Meestal lezen we over relaties met een narcistische man, maar onderstaand filmpje maakt duidelijk dat ook vrouwelijke narcissen zijn.

‘Ben ik nou gek?’, €22,50

Lees ook:Mensen verdenken hun partner veel te snel van narcisme
Lees ook:Herken de narcist! (met 1 directe vraag)
Lees ook:Plaats in kinderrij mede bepalend voor relatiegeluk
Lees ook:Mannen zijn vaker narcisten dan vrouwen
Lees ook:Kinderen uit samengestelde gezinnen zijn agressiever

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>