Moet vader van Anders Breivik zich schuldig voelen?

Wat zou er zijn gebeurd, als ik een betere vader was geweest? Zou Anders dan hebben gedaan wat hij nu deed?”

Dat vraagt Jens Breivik zich af, de vader van Anders die nu 3 jaar geleden een bomaanslag in het centrum van Oslo en pleegde en een bloedbad op eiland land Utoya daarna, waar de jongerenbeweging van de regerende sociaaldemocraten bijeen waren.

In totaal kwamen 77 mensen om……

De gepensioneerde vader en diplomaat die in Zuid-Frankrijk woont, verliet Anders’ moeder, toen hij 1 jaar oud was. Jens zegt dat hij daarna maar weinig contact met zijn zoon had. Hij zou bij de scheiding tevergeefs hebben geprobeerd de voogdij te krijgen.

In de tijd dat Anders een tiener was, zou hij alle contact hebben verloren. Jens Breivik heeft de afgelopen 2 jaar het contact met Anders in de gevangenis hersteld, maar hij heeft het manuscript van het boek dat in oktober uitkomt niet aan zijn zoon laten lezen.

Ook de vorig jaar maart overleden moeder van Breivik heeft een boek over haar zoon gepubliceerd. Daarin werd de vader beschreven als een tiran. Hun zoon was volgens zijn moeder aardig en zorgzaam totdat hij een obsessieve stoornis kreeg.

Anders Breivik zit een gevangenisstraf van 21 jaar uit.

Lees ook:Hybristofilie: Victoria is verliefd op massamoordenaar Anders Breivik
Lees ook:Frénk van der Linden praat met BN’ers over complexe moederband
Lees ook:Na echtscheiding zijn vaders actiever betrokken bij opvoeding kinderen
Lees ook:Zoon van Beth McGarethy is nu haar dochter en dochter is nu haar zoon
Lees ook:Vader trekt met drone een tand van zijn zoon

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>