Vaders van Nederland: lees uw kind vaker voor!

Vaders die hun kinderen vaker voorlezen krijgen niet alleen een betere band met hun koters, die laatsten bouwen er een grotere woordenschat mee op.

En betrokken vaders zorgen er ook nog eens voor dat hun zonen en dochters later niet zo snel ‘het verkeerde pad’ op gaan.

Genoeg redenen dus om de papa’s van Nederland aan te moedigen ‘het verhaaltje voor het naar bed gaan’ niet over te slaan.

Prinses Laurentien gaf met haar vader Laurens-Jan Brinkhorst vorige maand al het startschot voor de actie Vader Voor Lezen……..

En vandaag gaan de Nationale Voorleesdagen officieel van start.

In tweederde van de gezinnen is het de moeder die een verhaaltje voorleest voordat het licht uitgaat. In maar 8% doet vader dit

Gerlien van Dalen, directeur van Stichting Lezen, legt uit aan RTL nieuws dat lezen niet in je genen zit. “Je moet een kind echt aanleren om te lezen. Voorlezen is hierbij essentieel. Dit heeft een blijvend effect op de taalvaardigheid van het kind en is goed voor de binding tussen ouder en kind. Dat effect is nog groter als de vader voorleest.”

Kinderen hangen liever aan de lippen van vader dan van moeder. Volgens Van Dalen komt dit door het leesgedrag van mannen. “Moeders houden zich aan de tekst en houden het verhaal persoonlijk. Mannen daarentegen verzinnen er van alles bij.”

Lees ook:4 van de 5 vaders lezen hun kinderen voor
Lees ook:Vaders verhaaltje voor het slapengaan is het beste
Lees ook:Prinses Laurentien: ‘Vaders moeten vaker voorlezen’
Lees ook:Van verhalen in bed worden vrouwen relaxed en intiem
Lees ook:Zeg het gewoon

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vaders van Nederland: lees uw kind vaker voor!

  1. Huisman

    Degene die dit stuk heeft geschreven is blijkbaar niet goed voorgelezen: …voorlezen krijgen neit alleen een betere gand met hun koters,

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>