Nederlandse mannen prefereren WK-voetbal boven gezinsvakantie

In 2014 is het weer zover. Het Nederlands Elftal zal dan de nationale voetbaltrots weer eens proberen te redden In Brazilië.

Dat betekent dus waarschijnlijk laat in de avond of ‘s nachts het kassie an.

Maar erheen is natuurlijk voor de fanatici nog leuker. Nederlandse mannen gaan dan ook liever naar het WK Voetbal dan op vakantie met vrouw en kids.

Dit blijkt uit onderzoek van een sportreisbureau onder 250 mannen tussen de 16 en 75 jaar oud.

Als voornaamste reden zeggen de heren getuige te willen zijn van unieke gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld een historische wedstrijd. Op vakantie gaan met het gezin zal hiervoor moeten wijken.

Meer dan de helft van de mannen zou het liefst een sportreis maken tijdens een vrijgezellenfeest, terwijl 8% de voorkeur geeft aan een uitje op de bierfiets. (rijdende bar)

Slechts 2% van de mannen zoekt het liefst de stripclub op. Karaoke is het minst populaire uitje tijdens een vrijgezellenfeest.

Voorts geeft een kwart van de mannen de voorkeur aan een sportreis op een zonnige locatie. Ruim een kwart vindt hierbij het all inclusive concept het aantrekkelijkst, terwijl 20% van de mannen liever een eigen appartement huurt.

Een backpackvakantie en een citytrip zijn het minst populair.

Het maken van een passieve sportieve trip is voor de man helemaal geslaagd als ze bij een uniek sportevenement aanwezig zijn.

Een kwart vindt het juist belangrijker dat een reisje te betalen is. Een goede accommodatie, organisatie en sfeer worden als minder belangrijk gezien.

Bijna de helft van de Nederlandse mannen heeft de wens om 1x per jaar een reis naar een sportevenement te boeken. 28% doet dit ook daadwerkelijk.

Lees ook:Nederlandse man weinig kans op sjans in het buitenland
Lees ook:Vakantie is goede investering in liefdes-, gezins- én seksleven
Lees ook:De flirt, de balts, de hofmakerij: jongeren doen het online!
Lees ook:We gaan nog altijd het liefst saampjes met geliefde op reis
Lees ook:Vrouwen zijn luier tijdens hun vakantie, mannen geïrriteerder

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>