Nelson Mandela is nog niet eens dood en zijn familie ruziet al over het graf

Het zal je familie maar wezen. En zeker als je een vredesduif à la Nelson Mandela bent.

Dat dit niet altijd in het DNA wordt meegegeven bewijst het feit dat de beroemde ANC-leider op sterven ligt in het ziekenhuis en zijn familie leden reeds ruziën over zijn graf.

Dat laatste in letterlijk zin…….

Ze staan namelijk inmiddels voor de rechter te bekvechten over de laatste rustplaats van de ‘vader des vaderlands’ (94) van Zuid Afrika.

Mandela’s kleinzoon Mandla staat daar lijnrecht tegenover de rest van de familie, omdat hij Mandela’s dochter Makaziwe en zoons Makgatho en Thembekile 2 jaar geleden zonder overleg heeft herbegraven in Mvezo, waar hij een duur hotel laat bouwen.

“Hij heeft de resten van Madiba’s kinderen gestolen en verplaatst van Qunu naar Mvezo, omdat hij wist dat Mandela bij zijn kinderen wilde worden begraven en hij daardoor een goudmijn in handen zou hebben”, aldus een familielid vandaag in de Zuid-Afrikaanse krant Dispatch.

In Mvezo, in het zuidoosten van het land, liggen de wortels van de familie, maar Mandela werd in het 30 kilometer noordelijker Qunu geboren en hij groeide daar op.

Veel familieleden willen nu dat de graven van de 3 kinderen ook naar Qunu komen en de 94-jarige Mandela daar zijn laatste rustplaats krijgt.

De rechtbank wees de eis van 16 familieleden voor de herbegrafenis van de 3 in Qunu vrijdag al toe, tot woede van Mandla. Hij probeert alsnog zijn gelijk te krijgen.

“De manier waarop we hiermee omgaan druist tegen onze gebruiken in en is een diepe teleurstelling voor mijn grootvader en voorvaderen.”

Het familielid zei tegen de Dispatch dat Mandla ‘op weg naar beneden en uit de familie is’ als de oude Mandela komt te overlijden. Nu is hij formeel nog het clanhoofd.

Lees ook:Oorlog om de erfenis van Mandela reeds uitgebroken
Lees ook:Ex-vrouw Winnie en officiële weduwe Graça beiden aan sterfbed Mandela
Lees ook:66-jarige Zuidafrikaanse claimt dochter van Mandela te zijn
Lees ook:Met Nelson Mandela een vrouw het bed inpraten
Lees ook:4 op de 10 Nederlanders heeft mot met familie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>