Veel broers boven je? Grote kans dat je homo bent!

Het is de eeuwig durende discussie over ‘nature of nurture’.

Aan de ene kant zijn er wetenschappelijke argumenten die beweren dat je seksuele geaardheid in je genen zit; aan de andere kant zijn er ook aspecten van omgeving en opvoeding die daarin meespelen.

Zo blijken mannen die komen uit een vrouwengezin, met veel zussen dus, niet zo aantrekkelijk voor de seks, maar juist wel om een gezin mee te stichten. Zij zijn betere vaders en echtgenoten.

Mannen uit grote gezinnen zijn vaker homo dan die uit kleine gezinnen. Zeker als ze veel broers hebben……….

Wetenschappers hebben een statistisch verband ontdekt tussen het aantal oudere biologische broers dat een man heeft en de kans dat hij homoseksueel is, waarover SLATE bericht.

Elke oudere broer die hij heeft doet zijn kans om gay te zijn met 33% stijgen.

Men noemt het het ‘fraternal birth order effect’: de plaats in de kinderrij van broers beinvloedt de kans om homo te zijn.

Tegelijkertijd maakt dit het ook lastig. Grote gezinnen zijn vandaag de dag veelal religieus. Of orthodox christelijk of islamitisch. En daar is het juist niet zo fijn om een jonge homo te zijn.

Sommige wetenschappers verklaren het vanuit evolutionair oogpunt. Als er immers al veel jongens uit de familie zichzelf voortplanten, is het voor de jongere mannen uit het gezin niet meer zo cruciaal om kinderen te verwekken om te familie overeind te houden.

Lees ook:Veel broers en zussen? Dan heb je een stabieler huwelijk!
Lees ook:Meisjes met jongere broers blijven langer maagd
Lees ook:2e kinderen zijn socialer dan de oudsten
Lees ook:Nederlandse familie blijkt ‘oudste gezin ter wereld’
Lees ook:Heftig ruziënde broers en zussen als tieners vaker depressief

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>