Franse president zegt NON tegen vrouw en stiefzoon die OUI willen zeggen

Alles was al geregld: de jurk, het pak, de taart, de receptie, ja er was al een heleboel geld uitgegeven. Maar het feest gaat niet door.

De Franse Elisabeth Lorentz (47) en Éric Holder (44) mogen niet met elkaar in het huwelijk treden, omdat zij stiefmoeder en stiefzoon zijn. Zij was namelijk een aantal jaren getrouwd met zijn vader….

En dat vindt Francois Hollande niet goed. Het mag pas als de oude Holder dood is.

Maar ik kan toch niet wachten tot hij dood is voor ik weer kan trouwen?’

Aldus Elisabeth. Zij was tussen 2003 en 2006 getrouwd met de vader van Éric. Dat huwelijk hield geen stand, maar de relatie met haar stiefzoon bleef wel goed. Héél goed zelfs.

Een paar jaar na de scheiding van haar man besloot ze daarom bij haar stiefzoon in te trekken. “Toen Éric me ten huwelijk vroeg, was ik zó gelukkig: ik was in de wolken. Maar wat er nu gebeurt is een nachtmerrie. Ik word zelfs beschuldigd van incest!”

Want toen het stel aanklopte bij het gemeentehuis om hun huwelijk te regelen, kregen ze nul op het rekest. Trouwen met je stiefzoon is verboden. Behalve als je vorige echtgenoot is overleden én als de president hoogstpersoonlijk toestemming verleent. Maar de ex is niet dood, en de president geeft geen fiat.

“We houden van elkaar, maar dat is dus blijkbaar onwettig” stelt Éric. “Het is een koude douche. Vooral omdat Hollande zo pas homo’s wel heeft toegestaan met elkaar te trouwen.” (?!)

Het ‘all in the family’ gedrag is nogal erfelijk. De moeder van Eri is na de schiding van zijn vader hertrouwd met de broer van haar ex, de oom van Eric dus.

“En dat mag wel van de wet”, moppert hij. Het paar heeft gezegd naar het Europees Hof te stappen. Dat veroordeelde in 2005 Groot-Brittannië, dat een man en zijn stiefdochter verbood te trouwen.

Lees ook:Ex president Hollande publiceert totaal onverwacht een boek over hun verhouding
Lees ook:De echtgenote van je vader overnemen
Lees ook:Valérie Trierweiler en president Hollande in openbare vechtscheiding
Lees ook:Blurred Lines: President Hollande & Valérie Trierweiler uit elkaar
Lees ook:Vrouw trouwt gesneuvelde Afghanistan-militair

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>