Spermadonoren en kinderen zoeken hun ‘match’

Sinds enige tijd bestaat er in Nederland het Fiom-Kid-register.

Daar kunnen zowel spermadonoren als kinderen die ooit verwekt zijn door middel van anoniem zaad zich melden.

Aan de hand van hun DNA wordt er dan gezocht naar matches.

Op dit moment hebben zich reeds 100 van die destijds onbekend gebleven spermadonoren gemeld. En dat is best verrassend…………..

Dat kinderen zich voor de dna-bank opgeven, is volgens Fiom-directeur Rineke van Kessel ‘begrijpelijk’, schrijft het AD.

Er lopen er in Nederland zo’n 40.000 van rond.  ”Kinderen willen op een bepaald moment in hun leven vaak graag meer informatie over hun donorvader voor essentiële vragen als: ‘lijk ik uiterlijk of innerlijk op hem?’” Dat ook anonieme spermadonoren contact zoeken, vindt Van Kessel ‘opmerkelijk’.

“Het gaat hier om mannen die vaak lang geleden, toen ze jong waren, sperma hebben gedoneerd zonder er veel gedachten aan te besteden. Het was vaak een simpele medische handeling, net als bloed afgeven. Ze deden het om kinderloze stellen te helpen. Niet om zelf kinderen te hebben.”

In het TV-programma ‘Wie Is mijn Vader?’, gepresenteerd door Irene Moors, worden donorkinderen ondersteund bij de zoektocht naar hun biologische vader en mogelijke halfbroers en halfzussen. Ze krijgen hulp van een gespecialiseerd team dat gebruik maakt van de nieuwste DNA-technieken.

Samenvattend gezegd wordt er in ‘Wie is mijn vader?’ een grote DNA database gecreëerd. Het programma werkt samen met Stichting Ambulante Fiom en Stichting Donorkind.

Het doel van het programma is het faciliteren van kennismaking tussen onbekende bloedverwanten:
a. een donorkind met zijn of haar zaaddonor
b. een donorkind met diens halfbroers of halfzussen
c. een zaaddonor met ‘zijn’ donorkinderen

Wil je meer informatie over het programma? Neem dan contact op met de redactie via [email protected] of bel 035-6774007. In de nu volgende oproep zie je een aantal van deze anonieme donoren, die graag willen weten hoe het hun nazaa(d)(t)jes vergaat….

Lees ook:Anonieme spermadonoren & kinderen vinden elkaar op TV
Lees ook:Bjorn zoekt via SPOORLOOS 200 broers en zussen
Lees ook:Steeds meer kinderen van spermadonoren op zoek naar familie
Lees ook:Gerommel met potjes zaad en gejokkebrok bij spermabanken
Lees ook:Scheidingslessen voor kinderen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>